Το Taf (The Art Foundation) παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Woven» που εγκαινιάζεται την Τρίτη

10 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2011.

Ο ιστός σήμερα κυρίως παραπέμπει στο ηλεκτρονικό δίκτυο, ως έννοια όμως επιτρέπει την προσέγγιση πολλαπλών σχέσεων και πρακτικών. Νοηματικά έχει αναφορές στις πρώιμες διαδικασίες οργάνωσης των κοινωνιών και της συγκρότησης του οικιακού χώρου. Ως μέσο συνοίκησης και εξατομίκευσης, φέρει διπολικά χαρακτηριστικά αντιδιαστέλλοντας το δημόσιο με τον οικιακό χώρο.

Στη μορφή του ιστού της πόλης σηματοδοτείται ο εύρυθμος σχεδιασμός του αστικού περιβάλλοντος που συνυπάρχει με την αυθαίρετη, αμεθόδευτη και οργανική διαμόρφωσή του. Παράλληλα η ύφανση του ιστού στη χειροτεχνική πρακτική του πλεξίματος συνιστά ισχυρό πεδίο δεξιοτεχνίας, άσκηση συγκέντρωσης και επιτελεστικού καθησυχασμού.  

Η έκθεση παρουσιάζει το έργο δέκα καλλιτεχνών οι οποίοι επανεξετάζουν παραδοσιακές τεχνικές χειροτεχνίας και τις εντάσσουν σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Μέσα από τη χειρωνακτική διάσταση του έργου/της εργασίας των συμμετεχόντων και με τη χρήση διαφορετικών υλικών διαμορφώνεται ένα εννοιολογικό πεδίο που ερμηνεύει τον ιδιαίτερο κόσμο της ύφανσης και των ιστών.

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Παναγιώτα Αποστολοπούλου, Αθανασία Βιδάλη, Κωνσταντίνος Δρέγος, Δημήτρης Ζουρούδης, Σταυρούλα Καζιάλε, Βασιλική Κουρουπάκη, Δήμητρα Παπαμερκούρη, Ελευθερία Σωτηροπούλου, Θάλεια Χιώτη