Το Cine Κεραμεικός θα φιλοξενήσει την 3η έκδοση του World Jazz Festival και του Athens Swing Festival

… στις 8-10 Μαρτίου 2013.

Οι Αστροναύτες προσγειώνονται στον Κεραμεικό και διοργανώνουν το 3ο WORLD JAZZ FESTIVAL, συμμετέχοντας στο πιο αυθεντικό καρναβάλι της Αθήνας, αυτό του Μεταξουργείου. Σε  τρεις ημέρες (8,9 και 10 Μαρτίου), θα συνυπάρξει η ατμόσφαιρα της Νέας Ορλεάνης, με το άρωμα των παραδοσιακών αποκριάτικων καρναβαλιών της Μακεδονίας. Afrojazz, funk swing, hot jazz, bossa  nova, cabaret, μαζί με χάλκινα της Γουμένισσας νταούλια και Balkan jazz.

Παράλληλα, το Athens Swing Festival των Athens Swing Cats, η ομάδα που έφερε το swing στην Αθήνα, με δύο από τους σπουδαιότερους  χορογράφους του Broadway, τον Ryan Francois (USA) και την Jenny Thomas (UK), δύο πρωταθλητές χορού τον Remy Kouakou Kouame (France) και την Moe Sakan (Japan), η Διεθνής Αδελφότητα των μάγων “ΙΒΜ Athens ring 338” το cirko cachivache, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, Dj sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, καθώς και άλλα δρώμενα, θα πλαισιώσουν το μουσικό  κομμάτι του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ, ανοίγει την Παρασκευή, έξω από το Cine Κεραμεικός, με hot jazz live στο δρόμο, ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου θα ακολουθήσουν μουσικές από Βραζιλία και Αφρική, jazz, funk και ταχυδακτυλουργοί οι οποίοι πλανεύουν με τα μαγικά τους κόλπα. Το Σάββατο, το φεστιβάλ συνεχίζει με καμπαρέ, τσίρκο, swing και το Athens Swing Festival των Athens Swing Cats, ενσωματώνεται στο World Jazz,  με  εντυπωσιακά χορευτικά shows. Την Κυριακή στις 17.30, το διονυσιακό καρναβάλι του Μεταξουργείου, περνάει έξω από το κτίριο του Cine Κεραμεικός και μουσικοί από το World Jazz, οδηγούν με την ενέργειά τους τον καρνάβαλο στην πλατεία  Αυδή. Με τη δύση του ηλίου, συνεχίζουμε το πανηγύρι στο Cine  Κεραμεικός με νταούλια, γκρεκάνικα και τα ξακουστά χάλκινα της Γουμένισσας.

Και τις τρεις μέρες την παρουσίαση κάνει το θεατρικό δίδυμο Βαγγέλης Αλεξανδρής και Μάκης Παπαδημητράτος με τους 8 χαρακτήρες από την  BARάσταση  «Τα εφτά μπισκότα»!