Η σχολή Όραμα συνεχίζει το πρόγραμμα των φωτογραφικών workshops τον Φεβρουάριο με Φωτογραφία δρόμου και Νυχτερινή Φωτογραφία στο Ναύπλιο.

Φωτογραφία δρόμου [Κύκλος Workshop Φωτορεπορτάζ & Φωτογραφία Ντοκουμέντο]
14 – 17 Φεβρουαρίου 2014

Εισηγητής: DavidGibson, Λουκάς Βασιλικός

Η φωτογραφική περιπλάνηση και αναζήτηση περιμένοντας το απροσδόκητο, θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της φωτογραφίας δρόμου. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες έμπνευση, να διδάξει το ήθος και το νόημα της φωτογραφίας δρόμου. Παράλληλα θα μάθουν να αξιοποιούν τη διαίσθησή τους, να πειραματίζονται με διαφορετικές προσεγγίσεις συλλαμβάνοντας μοναδικές στιγμές.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου περιλαμβάνει ένα ιστορικό αφιέρωμα στη φωτογραφία δρόμου με ανάλυση των μηνυμάτων και της αισθητικής των εικόνων. Στη συνέχεια οι εισηγητές θα παρουσιάσουν δουλειές τους, θα αναθέσουν εργασίες και θα προετοιμάσουν τους μαθητές για τις λήψεις της επόμενης μέρας.

Τη δεύτερη και τρίτη μέρα οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν στους δρόμους της Αθήνας, με τους εισηγητές να συμβουλεύουν και να ενθαρρύνουν παρατηρώντας άμεσα τα αποτελέσματα.

Τα συμπεράσματα, και η καλλιτεχνική προσέγγιση των φωτογραφιών με ανάλυση και κριτική σε βάθος ολοκληρώνουν την τέταρτη μέρα. Απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν τις απαραίτητες βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις.

Προαπαιτούμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

Σημείωση: Οι διαλέξεις θα γίνουν στα αγγλικά

Διάρκεια: 20 ώρες
Ημερομηνίες:
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 18.00  – 22.00
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 10.00  – 16.00
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 15.00 – 22.00
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 19.00  – 22.00

Κόστος: 220€ +ΦΠΑ.
Εγγραφές: έως Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.

Νυχτερινή φωτογραφία στο Ναύπλιο

22 Φεβρουαρίου 2014 [Κύκλος Workshop Εκτός Πόλης]
Εισηγητής: Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τα κριτήρια εκείνα που θα τους εμπνεύσουν την οπτική τους αντίληψη ώστε να εξερευνήσουν τις ιδέες και την αισθητική τους τη νύχτα στη πόλη του Ναυπλίου. Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί  σύντομα και εντατικά στα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εστίαση, η κατάλληλη έκθεση, ο αποτελεσματικός χειρισμός του διαθέσιμου φωτισμού και η χρήση του εξοπλισμού είναι μερικά από αυτά. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του εισηγητή, οι σπουδαστές θα φωτογραφίσουν, σε έναν περίπατο που στόχο έχει την εξοικείωση με τις τεχνικές και την καλλιτεχνική προσέγγιση των νυχτερινών εικόνων. Μπορούν να συμμετέχουν  φωτογράφοι με βασικές τεχνικές γνώσεις οι οποίοι διαθέτουν τρίποδο

Προαπαιτούμενες γνώσεις: Φωτογραφία στην πράξη

Διάρκεια:7 ώρες
Ημερομηνία: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 16.00 – 23.00
Κόστος : 90€ +ΦΠΑ. Περιλαμβάνεται 1  διανυκτέρευση με πρωινό
Εγγραφές: έως Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου: 60€ +ΦΠΑ