Εντάσσοντας το θέατρο σε ένα εικαστικό και μουσικό περιβάλλον o Ηλίας Παναγιωτακόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, …

το έργο Wordwhore του Tam Cy Albert. Ένα έργο που βραβεύτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νορβηγία το 2008 σε τρεις διαφορετικές performances. Για την ελληνική παράσταση, το Wordwhore, επεκτάθηκε και ανασυγκροτήθηκε από τον συγγραφέα του, Tam Cy Albert μετά από πρόταση-πρόκληση- του urbn-theatr.

Συχνά, οι άνθρωποι σκοντάφτουν και πέφτουν. Παίρνει, πόσο; Ένα δευτερόλεπτο; Τη μια στιγμή είσαι όρθιος και όλα είναι υπό έλεγχο, την άλλη η ισορροπία χάνεται. Μερικές φορές, η πτώση κρατάει περισσότερο. Έχεις το χρόνο να σκιαγραφήσεις την πορεία της. Και, ίσως, την ανάγκη να μιλήσεις. Μέσα στο μεσοδιάστημα που είναι η πτώση, τόσο η σιωπή που προηγείται όσο και εκείνη που μοιραία θα επέλθει, μάχονται, θα’ λεγε κανείς, να γίνουν λέξεις. Ψάχνουν επίμονα τα αυτιά του όποιου, τυχόν, «παρόντα» είναι διατεθειμένος ν’ ακούσει. Το μέλλον άλλωστε μιας πτώσης είναι εξ ορισμού αβέβαιο. Αρκεί μία αντίδραση, ένα απλωμένο χέρι, και η πορεία μπορεί πάντα να αλλάξει.
 Μες σ’ ένα χώρο πολιτισμού εκτίθενται έργα τέχνης, για τον άνθρωπο, για την πόλη. Και μαζί μ’ αυτά μια κοπέλα που έζησε την πόλη, που αναζητά τον άνθρωπο. Το σημαντικό σύγχρονο έργο του Tam Cy Albert παρουσιάζεται μες σ’ ένα πλαίσιο πολιτισμού που αναζητά την βάση του, την ανθρώπινη επαφή.

 
Στην αίθουσα εκτίθονται τα έργα των καλλιτεχνών: Γιάννη Κονταράτου, Χρήστου Μιχαηλίδη και Νίνας Παππά.

 
Μετάφραση: Λίνα Παππά
Σκηνοθεσία: Ηλίας ΠαναγιωτακόπουλοςΕικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς
Επιμέλεια κίνησης: Βαγγέλης Τελώνης
Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου
Theatr supervisor: Κώστας Γρίκος

Ερμηνεύει η Λίνα Φούντογλου και ο μουσικός Γιάννης Πλαγιανάκος.

Συμμετέχοντες

Λίνα Φούντογλου, ερμηνεία // Γιάννης Πλαγιανάκος, μουσική // Μετάφραση: Λίνα Παππά // Σκηνοθεσία: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος // Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς // Επιμέλεια κίνησης: Βαγγέλης Τελώνης //Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου // Theatr supervisor: Κώστας Γρίκος