Η σχετική έκθεση που έχει τίτλο “Women in Art” είναι αφιερωμένη στη γυναίκα. Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν για θέμα τους τη γυναίκα στις διαφορετικές εκφάνσεις της και φέρουν την υπογραφή σύγχρονων, κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών ζωγράφων, τους οποίους εκπροσωπεί στη χώρα μας η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts.

Οι καλλιτέχνες των οποίων έργα περιλαμβάνονται στην έκθεση είναι οι:

Αiiroh, Arman, Benoit Pare, Cedric Bouteiller, Salvador Dali, Jean Jaques Deleval, Erro, David Gerstain, Hawini Studio, Peter Klasen, Dimitri Likissas, Julian Opie, Philippe Parqua, SAKE, Sonke, Caroline de Souza, Benjamin Spark, Άγγελος, Στάθης Αλεξόπουλος, Βασίλης Αντωνάκος, Χρήστος Αντωναρόπουλος, Κωστής Γεωργίου, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Σοφία Καλογεροπούλου, Χρίστος Καράς, Γιάννης Κούτρικας, Απόστολος Λάβδας, Αγγελική Μακρή, Δημήτρης Μυταράς, Θεόδωρος Πανταλέων, Παύλος Σάμιος, Μίλτος Σκούρας, Βασίλης Σπεράντζας, Γιώργος Σταθόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Αλέκος Φασιανός, Σοφία Φωτιάδου, Ανδρέας Ψαράκος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και της έκθεσης πραγματοποιείται και μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία σε συνεργασία με το «Make a wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Ολόκληρο το ποσόν από την πώληση του γλυπτού της καλλιτέχνιδος Della Rounick θα διατεθεί στο «Make a wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), με σκοπό να συμβάλλει στην εκπλήρωση μιας ευχής παιδιού που πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια.

Make-A-Wish

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα, το Make-A-Wish είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά στην Ελλάδα και σε 50 ακόμη χώρες παγκοσμίως. Ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 300 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουμε κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 40 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.107 ευχές, 245 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2018.


Κεντρική φωτογραφία θέματος:  David Gerstain