Το καινούργιο single της Μαύρης Μαγιονέζας είναι ένα ευφάνταστο μουσικό παραμύθι για… το internet! Από το ξεκίνημα κιόλας ακούμε ένα σιγοτραγούδισμα («η πληροφορία δεν είναι γνώση…»), το οποίο διακόπτεται απότομα από τα φρενήρη τύμπανα του Δημήτρη, που οδηγούν σε ένα mid-tempo σύγχρονο blues-rock κομμάτι με το μπάσο του Κώστα να υποστηρίζει τις κοφτές κιθάρες, αλλά και τα funky πνευστά.

Η φωνή του Ανδρέα, θεατρική και εκφραστική, διηγείται τραγουδιστά τι θα γίνονταν αν τα ζώα σε ένα δάσος είχαν ανθρώπινα χαρακτηριστικά και internet! Οι έξυπνες μεταφορές δίνουν και παίρνουν από παγώνια που βγάζουν selfies μέχρι παπαγάλους που κάνουν copy/paste. Τα ζώα του δάσους έχουν την τιμητική τους αντιπροσωπεύοντας πολλές ομάδες ανθρώπων που κυκλοφορούν στο internet από αθώους τυφλοπόντικες και λαγούς μέχρι πονηρά φίδια, τσακάλια και γορίλες!

Οι εκπληκτικοί στίχοι καταλήγουν στο ρεφραίν και την διαπίστωση της κουκουβάγιας ότι «η πληροφορία δεν είναι γνώση / στο internet υπάρχει βλακεία τόση», ένα αυτονόητο πράγμα που, ξεχνώντας το, δημιουργεί πολλά από τα προβλήματα που έφερε αυτή η νέα τεχνολογία μαζί με τα καλά της.

Μουσικά μιλώντας, πρόκειται για ένα κόμματι με πολλές αναφορές σε άλλα είδη εκτός του rock, κυρίως στο blues και funk. Έντονα ρυθμικό με έξυπνους στίχους και ενορχήστρωση, θα το θυμηθείς πολλές φορές κατά τις περιηγήσεις σου στο «δάσος» του παγκόσμιου ιστού. Στο τραγούδι συμμετέχει και η Ειρήνη Αλεξίου στο σαξόφωνο, οι πινελιές του οποίου χρωματίζουν όμορφα και ταιριαστά τους στίχους και την περιπαικτική διάθεση της μουσικής. Πριν από μερικές ημέρες το τραγούδι κυκλοφόρησε και με την μορφή lyric video στο youtube στο οποίο τα σχέδια του γνωστού σκιτσογράφου Mellis, ο οποίος φιλοτέχνησε το artwork, ζωντανεύουν με το animation και τους έξυπνους στίχους. Απολαύστε το εδώ.

Αυτό είναι το έκτο single από το πολύ-αναμενόμενο από τους ορκισμένους οπαδούς του συγκροτήματος, album. Η συγκεκριμένη δουλειά κυκλοφορεί τμηματικά με την μορφή singles, τα οποία και θα μπουν σε ένα συλλεκτικό βινύλιο και CD περιορισμένων αντιτύπων μόλις κυκλοφορήσουν όλα. Το «WIFI στο δάσος» είναι διαθέσιμο, εκτός από τις μεγάλες πλατφόρμες διανομής μουσικής, και μέσω του επίσημου site του συγκροτήματος: mavrimagioneza.com