Η ταινία του Φιλίπ Λιορέ Welcome, που έκανε πρεμιέρα στην 59η Berlinale στο τμήμα Panorama όπου και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, άγγιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο 11-15 Μαρτίου στη Γαλλία στη δεύτερη θέση του Box Office!

Η ταινία έκοψε 222.725 εισιτήρια σε 209 αίθουσες και είχε το καλύτερο μέσο όρο εισπράξεων ανά αίθουσα ($8,402/ αίθουσα). Στη 59η Berlinale  διακρίθηκε με το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής και το Βραβείο LABEL των Europa. Στις ελληνικές αίθουσες θα έρθει τον ερχόμενο φθινόπωρο από τη filmtrade.

Στην ταινία ο δεκαεφτάχρονος Κούρδος Μπιλάλ διασχίζει τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και προσπαθεί να φτάσει στην Αγγλία για να συναντήσει τη φίλη του η οποία μόλις έχει μεταναστεύσει εκεί. Το ταξίδι του διακόπτεται όταν οι τοπικές αρχές εντοπίζουν τους παράνομους μετανάστες στο Καλαί και τους θέτουν υπό περιορισμό.

Ο Μπιλάλ όμως είναι αποφασισμένος να βρεθεί στην άλλη όχθη έστω και αν χρειαστεί να μάθει να κολυμπά. Συναντά τον Σιμόν, έναν προπονητή ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου και ο οποίος αποφασίζει να πάρει τον Μπιλάλ υπό την προστασία του και να τον μάθει να κολύμπι, με απώτερη επιθυμία να συγκινήσει τη γυναίκα του και να μην τον εγκαταλείψει…

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Ντανά.