Το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (English National Ballet ή ΕΝΒ όπως είναι γνωστό στα εκατομμύρια των θαυμαστών του διεθνώς) είναι ο κυριότερος εκπρόσωπος της περίφημης Αγγλικής Σχολής Μπαλέτου παγκοσμίως και υποστηρίζει ένα ευρύ και σπάνια παρουσιαζόμενο ρεπερτόριο. Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του Covid – 19,  το English National Ballet  δημιούργησε τα Wednesday Watch Parties, όπου κάθε Τετάρτη θα προσφέρει δωρεάν σε live streaming, μέσω από την σελίδα του στο Facebook και από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, παραστάσεις χορού. Οι παραστάσεις θα ξεκινάνε κάθε Τετάρτη στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) και θα είναι διαθέσιμες για τις επόμενες 48 ώρες.

Έτσι, την Τετάρτη 27/5 παρουσιάζει την παράσταση μπαλέτου «Λίμνη των κύκνων». Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι τη διετία 1875 – 1876, ενώ η ιστορία της βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε έναν αρχαίο γερμανικό μύθο. H παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στο Liverpool Empire.

Υπόθεση:

Το παραμύθι αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο.

Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο Ρόθμπαρτ αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ.

Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό. Καθώς όμως δεν υπάρχει συγκεκριμένο κείμενο, υπάρχει και ένα δεύτερο τέλος, που θέλει τους δύο ερωτευμένους να πεθαίνουν.

Μπορείτε να δείτε στις 27/5 (21.00) την παράσταση «Λίμνη των κύκνων» εδώ

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες.