Την άφιξη του “WE” των Arcade Fire υποδεχόμαστε με το πρώτο single “The Lightning I, II” το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες – το video σκηνοθετήθηκε από την Emily Kai Bock.

Την παραγωγή επιμελήθηκαν οι Nigel Godrich, Win & Régine και η ηχογράφηση έγινε σε διάφορες τοποθεσίες όπως New Orleans, ElPaso και Mount Desert Island μεταξύ άλλων, κάνοντας έτσι το “WE” “το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που περάσαμε γράφοντας, χωρίς καμία διακοπή, σε όλη μας τη δισκογραφική πορεία” όπως είπε ο Win Butler. Στα 40 αυτά επικά λεπτά – τα τραγούδια μιλούν για τις δυνάμεις που προσπαθούν να μας χωρίσουν από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και την ανάγκη μας να βρούμε το τρόπο να τις ξεπεράσουμε. Το “WE” λειτουργεί ως κάθαρση, ένα ταξίδι από το σκοτάδι προς το φως, μέσα από 7 νέα τραγούδια που χωρίζονται σε δύο πλευρές – η πλευρά “I” που μιλάει για το φόβο της μοναξιάς και της απομόνωσης και η πλευρά “WE” που εκφράζει τη χαρά και τη δύναμη της επανασύνδεσης:

“I”

Age of Anxiety I
Age of Anxiety II (Rabbit Hole)
End of the Empire I-IV

“WE”

The Lightning I, II
Unconditional I (Lookout Kid)
Unconditional II (Race and Religion)
WE

Στο εξώφυλλο του album, υπάρχει φωτογραφία από ένα ανθρώπινο μάτι που δημιούργησε ο καλλιτέχνης JR και το οποίο έχει αναφορά στο Τοξότη A*, τη τεράστια μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία. Αυτή η εκπληκτική εικόνα – την οποία επεξεργάστηκε ο Terry Pastor (που είναι υπεύθυνος για τα θρυλικά εξώφυλλα “Hunky Dory” και “Ziggy Stardust“ του David Bowie) – αποτελεί την οπτική έκφραση για το θέμα του “WE”.