Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Μίλυ Μαρτιώνου με τίτλο “Waves of Infinity”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 στην γκαλερί του πλήρως μεταμορφωμένου ιστορικού κτηρίου των στάβλων του Όθωνα στο Θησείο. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έντεκα επιλεγμένους πίνακες μεγάλης κλίμακας  από τη συλλογή Dreamscapes, σε απόλυτο διάλογο με τα νέα έργα της ζωγράφου από την συλλογή  Elements τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Η έκθεση επικεντρώνεται στην ελευθερία της άμεσης έκφρασης που χαρακτηρίζει  τον πυρήνα του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, ενώ παράλληλα στόχο έχει να αποκαλύψει μέσα από το ονειρικό στοιχείο, τοπία φανταστικά, αναμνήσεις και εμπειρίες ζωής. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνική “dripping”, ευρέως γνωστή ως “action painting” που τόσο αριστοτεχνικά χρησιμοποιεί η γνωστή καλλιτέχνις.

Η διεθνούς φήμης κολορίστα Μίλυ Μαρτιώνου είναι εκπρόσωπος του ρεύματος του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού, ενώ το μεγαλείο του έργου της έγκειται στη θετική και αισιόδοξη άποψη για τη ζωή που υιοθετεί ο θεατής αλληλεπιδρώντας μαζί του. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι ζωντανά και έντονα όπως οι βαθύτερες σκέψεις και τα πάθη μας. Το έργο της Μαρτιώνου απελευθερώνει μια ισχυρή ενέργεια σαν ένα κύμα χαράς, το οποίο μας οδηγεί στο άπειρο, δίνοντάς μας την αίσθηση του ταξιδιού σε μυστηριώδη τοπία όπου ο χρόνος σταματά και όλα είναι πιθανά.

Οι πίνακές της μας εντυπωσιάζουν καθώς μας καθοδηγούν σε μια βαθιά απόδραση από την καθημερινότητα. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού γινόμαστε σοφότεροι και πιο δυνατοί, ώστε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και να προσφέρουμε στους εαυτούς μας τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα “ Είμαστε οι πρωταγωνιστές των ονείρων μας – αν πιστέψουμε σε αυτά, ίσως καταφέρουμε να φτιάξουμε την καθημερινότητά μας λίγο πιο μαγική …”.

Επιμελήτρια: Αιμιλία Σωτήρχου

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα

Η Μίλυ Μαρτιώνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατέχει Δίπλωμα Graphic Design από το Κέντρο Τεχνών Πλάκα (1993-1995) και Diploma in Fine Arts από το Πανεπιστήμιο Hertfordshire του Λονδίνου (1997-2000).

Ατομικές εκθέσεις

Sofitel Athens Airport, (Αθήνα 2014-2015)

Municipal Art Gallery of Mykonos, (Μύκονος, 2015)

Ομαδικές Εκθέσεις

Vienna Showcase (Βιέννη, 2013)

Not Another Art Show at THE BLENDER GALLERY (Αθήνα, 2013)

Salon National Des Beaux Arts, Carrousel du Louvre (Παρίσι, 2013)

ART MONACO ‘14, Salon d ‘art con-temporain par excellence (Μονακό, 2014)

Nina Torres Fine Art (Μαϊάμι, 2014)

Le Grand Exposition Universalle, Eiffel Tower 2014 (Παρίσι, 2014)

Barcelona Art Fair 2014 (Βαρκελώνη, 2014)

Galleria 360 (Φλωρεντία, 2015)

RomArt 2015 (Ρώμη, 2015)