Ο Φώτης Νικολάου και η Χοροθεατρική Ομάδα X-it με ένα ποιητικό Waltz αναζητούν την ευτυχία. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 21-23 και 26-30 Δεκεμβρίου 2009, και από 8 έως 11 Ιανουαρίου 2010.

Οι μοναχικοί και απομονωμένοι ήρωες του Waltz επιχειρούν ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο αναζητώντας απελπισμένα την ευτυχία.  Ένα ταξίδι που δεν κρύβει μόνο όνειρα αλλά και εφιάλτες. Σταδιακά ένας άλλος κόσμος φανερώνεται.  Ένας κόσμος ονείρων φτιαγμένος από σκιές και φως, ένα τσίρκο κατοικημένο από μύχιες επιθυμίες και ανομολόγητους φόβους.  Σ’ αυτόν τον κόσμο όμως δεν εισέρχεται κανείς ατιμώρητος.
 
Ορμώμενοι από τα ίδια τους τα όνειρα και τα θραύσματα της μνήμης εκθέτουν τις κρυφές πλευρές τους σε μια προσπάθεια να ξανασυναντήσουν το αθώο βλέμμα που έχασαν στην ενηλικίωση. 
 
Ο κόσμος του Waltz αντλεί στοιχεία από το λαμπερό κόσμο του τσίρκου, κυρίως όμως δανείζεται την ποιητική μελαγχολία του.

Η παράσταση μόλις άρχισε.

Ο κυπριακής καταγωγής χορογράφος Φώτης Νικολάου έχει διακριθεί ως χορευτής (παραστάσεις Δ. Παπαϊωάννου, Κ. Ρήγου κ.α.) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Παρουσίασε την πρώτη του προσωπική του δουλειά το 2003, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί και σε διοργανώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Ελληνικό Φεστιβάλ,  η Μπιενάλε Χορού της Λυών, η Εθνική Λυρική Σκηνή. Οι ερμηνευτές της ομάδας X-it χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητα και μαζί με τον χορογράφο διαμορφώνουν πάντα μία ενδιαφέρουσα χορο – θεατρική πρόταση.

Ερμηνευτές: Αντώνης Αντωνίου, Ιωάννα Αποστόλου, Θανάσης Γεωργίου, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κατερίνα Λιόντου, Φώτης Νικολάου, Δέσποινα Σιδηροπούλου

Η μουσική της παράστασης ερμηνεύεται ζωντανά από το Γιώρ.γο Δεμερτζή (Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο).