Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Walls»i – Unbounded boundaries, θα διεξαχθεί στο Artwall Project Space

 … στις 18 Σεπτεμβρίου-9 Οκτωβρίου 2012

 
 
Νέα ταυτότητα στην παλιά πόλη – την Αθήνα που αποτελεί αφετηρία ισχυρού πολιτιστικού λόγου και ξεχωριστής εικαστικής συμπεριφοράς. Το κέντρο υποδέχεται το νεοσύστατο ArtWall. Βασικό άξονας των εκθέσεων του χώρου αποτελεί η δουλειά σύγχρονων καλλιτεχνών που ανήκουν στο δημιουργικό δυναμικό του πολυσυλλεκτικού τοπίου της πόλης. Το εκθεσιακό πρόγραμμα ξεκινά με την έκθεση “WALLS – Unbounded boundaries” όπου 3 καλλιτέχνες συλλέγουν στοιχεία από το αστικό τοπίο και δημιουργούν τον δικό τους ενδιάμεσο χώρο.
 
 
H έκθεση “WALLS – Unbounded boundaries”εγκαινιάζεται την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:00. Σε περιόδους κοινωνικής και ατομικής αναταραχής πρέπει κανείς να πάρει εκ νέου θέση, να επαναπροσδιορίσει καθημερινές έννοιες και σύμβολα να δημιουργήσει νέες ερμηνείες και μονοπάτια. Αυτό που γνωρίζουμε ως τώρα είναι διαφορετικό, αυτό που ήταν δίπλα μας είναι απέναντι από εμάς ή και το αντίστροφο. Ο όρος «Wall/Τοίχος», στο πλαίσιο της έκθεσης με τον ομώνυμο τίτλο, καθορίζει μια επιφάνεια ή μη επιφάνεια ως γνωστική χαρτογράφηση – το αποτέλεσμα συναρμολογούμενης πληροφορίας από το αστικό τοπίο. Μπορείτε να επιτρέψετε στους «τοίχους» να διεισδύσουν, να παράγουν εκατοντάδες πιθανές η μη τοποθεσίες ή αλλιώς συντεταγμένες στο αστικό τοπίο. WALL/Ο TOIXOΣ είναι μια θέση μέσα σε μια τοποθεσία, βρίσκεται εκεί για παρατήρηση και διείσδυση, για να τον αντιμετωπίσετε και να τον αμφισβητήσετε. Μην περιμένετε να αντικρίσετε την κλισέ επιφάνεια του, η διαφάνεια του υπονοεί εσωτερικά σύνορα και συντεταγμένες καθώς και μια εμπειρία με τον ενδιάμεσο χώρο.
 
 
Φωτεινή Καπίρη
Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, Interactive Multimedia, Πανεπιστήμιο του Westminster, Αγγλία. Εργάστηκε στον τομέα της διαφήμισης με την Ogilvy Interactive και συνεργάστηκε με πολλές διαφημιστικές εταιρείες, κερδίζοντας βραβεία για λογαριασμό διεθνών πελατών. Επιμελήθηκε την επικοινωνία για την Cheapart Gallery [1998-σήμερα], The Art Foundation [TAF] στην Αθήνα από το 2009-2011, και για διεθνείς εκθέσεις όπως η ARTmART, Kuenstlerhaus Βιέννη, Cheapart Λεμεσός και Άμστερνταμ. Το 2011 συν-ιδρύει με τους Γιώργο Γεωργακόπουλο και Δημήτρη Γεωργακόπουλο το CAMP! Contemporary Art Meeting Point. Το 2012 ιδρύει στην Αθήνα το ArtWall Project Space. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, Κύπρο και Αυστρία.