Υπάρχει ο απόλυτος έρωτας; Ναι, και θα τον συναντήσετε κάθε Τετάρτη με Κυριακή στη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας στην παράσταση Liebestod.

πάρχει ο απόλυτος έρωτας; Ναι, και θα τον συναντήσετε κάθε Τετάρτη με Κυριακή στη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας στην παράσταση Liebestod.

Η Θεατρική Εταιρία «Πράξη» σε συμπαραγωγή με την Ομάδα Θεάτρου OΠERA παρουσιάζουν στην Α’ σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας την παράσταση Liebestod, μια δραματουργική σύνθεση της Ομάδας OΠΕRA, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή.

Ο απόλυτος έρωτας υπάρχει! Συμβαίνει στον Ρωμαίο, την Ιουλιέτα, στον Τριστάνο, την Ιζόλδη, στον Δάφνη, την Χλόη, στον Πελλέα, τη Μελλισάνθη. Σ’ εμάς; Το να μιλάει κάποιος σήμερα για «απόλυτο έρωτα» μοιάζει γραφικό. Συνήθως, αντιμετωπίζεται με ειρωνεία ή συγκαταβατικότητα.

Ο επικίνδυνος έρωτας, ο επαναστατικός, αποτελεί μεν θέμα της τέχνης, όμως στη ζωή καταδικάζεται να εκπροσωπεί την παρορμητική εφηβεία. Εντούτοις, η ερωτική διέξοδος από το «εγώ» αποτελεί άξονα του πολιτισμού μας και αδιέξοδό του.

Η παράσταση κινείται στη σημερινή αδυναμία των προσώπων να υπάρξουν ως ερωτικά αρχέτυπα, να γίνουν «Ρωμαίοι» και «Ιουλιέτες», αν και διακαώς το επιθυμούν. Ο έρωτας ως υπέρτατη μορφή συναισθηματικής ευφυΐας αντιστέκεται στις προσπάθειές τους.

INFO
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, τηλ.: 210 8838727
Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη (λαϊκή), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος : 22 ευρώ
Λαϊκή: 18 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ