Το σκεπτικό της επιτροπής (Willem Dafoe, Peter Fonda, Tavi Gevinson, Alessandro Nivola και Ruth Wilson) ήταν: «Όταν παρακολουθούσαμε αυτές τις ταινίες ψάχναμε κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι μια ταινία μας προκάλεσε να κοιτάξουμε με νέο τρόπο και μας παρέσυρε από την εκπληκτική ανθρωπιά των δύσκολων χαρακτήρων της. Η σκηνοθεσία είχε αυτοπεποίθηση, το ύφος ήταν μοναδικό και προσβλέπουμε στο επόμενο έργο της Ελίνας Ψύκου. Το βραβείο Καλύτερης ταινίας στο Διεθνές πρόγραμμα πηγαίνει στο ‘Γιο της Σοφίας’.»

Το βραβείο απένειμαν εκ μέρους της επιτροπής ο Alessandro Nivola και ο Willem Dafoe.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 2004. Λίγες μέρες πριν την επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, ο 11χρονος Μίσα έρχεται από την Ρωσία για να ζήσει με την μητέρα του, Σοφία. Έχουν να ειδωθούν καιρό και ο Μίσα δεν ξέρει πως στην Αθήνα τον περιμένει ο νέος του πατέρας…

Η ταινία είναι σε συμπαραγωγή της Hertic (Καρναβάς –Κοντοβράκης & ΣΙΑ Ο.Ε) από την Ελλάδα, Chouchkov Brothers από τη Βουλγαρία και KinoElektron από τη Γαλλία, χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας (CNC-E.K.K.) και το Eurimages.