Η ταινία «The Power of the Dog | Η Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, είναι επικεφαλής των υποψηφιοτήτων για τα Οσκαρ με 12 συνολικά, ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών.

Η ταινία είναι υποψήφια για τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού Ρόλου, Β΄Γυναικείου Ρόλου και Β΄Ανδρικού Ρόλου. Ακολουθούν το “Dune” με 10 υποψηφιότητες, το “Belfast” και το “West Side Story” με επτά υποψηφιότητες το καθένα.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Belfast

CODA

Μην Κοιτάτε Πάνω

Drive my Car

Dune

Πίτσα Γλυκόριζα

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών

The Power of the Dog

West Side Story

“La Méthode Williams”

Belfast

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ β’ ανδρικού και β’ γυναικείου ρόλου

Ανακοινώθηκαν στο Λος Άντζελες οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ β’ ανδρικού και β’ γυναικείου ρόλου που θα απονεμηθούν στις 27 Μαρτίου στος Λος Άντζελες.

Για το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου υποψήφιοι είναι: Κιάραν Χιντς (“Μπέλφαστ”), Τρόι Κότσουρ (“CODA”), Τζέσι Πλίμονς (“The Power of the Dog”), Τζ.Κ. Σίμονς (“Being the Ricardos”), Κόντι Σμιτ Μακφί (“The Power of the Dog”).

Για το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου υποψήφιες είναι: Τζέσι Μπάκλεϊ (“The Lost Daughter”), Αριάνα Ντεμπόζ (“West Side Story”), Τζούντι Ντεντς (“Μπέλφαστ”), Κίρστεν Ντανστ (“The Power of the Dog”), η Ονζανιού Έλις (La méthode Williams).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ