Ανάμεσα σε όσα συνέβησαν από μακριά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν και τα Βραβεία Ίρις. Ανακοινώθηκαν μέσω ζουμ, όσο καλύτερα γινόταν, χωρίς όμως τη χαρά του χειροκροτήματος, χωρίς την κουβέντα μετά, χωρίς το μαζί. Όχι πια όμως! Φέτος επιστρέφουμε με σάρκα και οστά για την 12η απονομή των Βραβείων Ίρις, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 21.00, στο Θέατρο Άλσος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τη σκηνοθεσία της βραδιάς υπογράφει ο Παναγιώτης Φαφούτης, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Βρανά. Επιπλέον των βραβείων στις 22 φετινές κατηγορίες, θα τιμηθούν η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου και ο μακινίστας Γιάννης Παπαδάκης, για τη συνολική προσφορά τους στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Για την είσοδο στο χώρο απαιτείται πρόσκληση.

Και για όσους δεν θα μπορέσουν για οποιονδήποτε λόγο να είναι εκεί, η τελετή θα μεταδοθεί σε live streaming στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση και θα είναι προσβάσιμη για κωφά και βαρήκοα άτομα.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη διαδικτυακή φιλοξενία της Τελετής στο κανάλι του στο YouTube, την Digi8 για την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΑΚ, τον Δήμο Αθηναίων, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, το Athens Film Office, και τις εταιρείες Filmiki, Stefi&Lynx Productions, Foss Productions, TopCut Modiano, Fischer για την υποστήριξη.