Με μεγάλη χαρά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ανανεώνει την συνεργασία της με την COSMOTE TV, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το Film Factory Short Film Fund, τον διαγωνισμό χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους.

Φέτος, υποβλήθηκαν πάνω από 160 σενάρια μικρού μήκους, που αξιολογήθηκαν από ομάδα μελών της ΕΑΚ, η οποία επέλεξε τα 12 καλύτερα. Κατά τη διάρκεια του  Film Factory, του μεγάλου ετήσιου event της ΕΑΚ, οι 12 δημιουργοί πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με την επιτροπή, που απαρτιζόταν από τους : Γιώργο Φρέντζο, διευθυντή φωτογραφίας, αντιπρόεδρο της ΕΑΚ, Μαριάννα Πλατυρράχου, υποδιευθύντρια επικοινωνίας & marketing της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και Μαρία Δρανδάκη, παραγωγό, μέλος της ΕΑΚ. Στο τέλος του Film Factory, ανακοινώθηκαν οι 6 φιναλίστ.

Από τον Ιανουάριο έως και σήμερα, οι δημιουργοί των 6 τελικών project πραγματοποιούν συμβουλευτικά εργαστήρια με ομάδα βραβευμένων κινηματογραφιστών, διαφόρων ειδικοτήτων, με στόχο να τελειοποιήσουν τους φακέλους παραγωγής των ταινιών τους.

Στις 20 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν οι τελικές συνεντεύξεις και η επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και ο Γρηγόρης Κοκκινάκης, διευθυντής κινηματογραφικών καναλιών της COSMOTE TV,  θα επιλέξει τα 2 καλύτερα σενάρια, που θα χρηματοδοτηθούν με 15.000 ευρώ έκαστο, από την COSMOTE TV.

Η ανακοίνωση των δύο νικητών, θα γίνει κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, που θα πραγματοποιηθεί στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι 6 υποψήφιοι

You are my only one – Αρασέλη Λαιμού

Καρτ Ποστάλ από το Τέλος – Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Βασιλεία – Αναστασία Κρατίδη

Το νόημα του Αυγούστου – Μάνος Παπαδάκης

Η Σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν – Βασίλης Κεκάτος

Τζένη και Γιάννης – Νικολέττα Λεούση