Η μεγάλη βραδιά της απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει και θα είναι λαμπερή.

Φέτος η γιορτή του Ελληνικού Κινηματογράφου την Δευτέρα 28 Μαρτίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, θα έχει και μια ξεχωριστή μουσική λάμψη: Το μουσικό θέμα της βραδιάς, για πιάνο και Ορχήστρα, είναι πρωτότυπη σύνθεση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου.  

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και ιδρυτής της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens βάζει έτσι την μουσική του σφραγίδα στην βραδιά της απονομής. Με την συμμετοχή επίσης της Μetropolitan Symphony Orchestra of Athens και της ερμηνεύτριας του βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης, Νεκταρίας Καραντζή.

Από τους κορυφαίους, διεθνώς αναγνωρισμένους πιανίστες της γενιάς του  ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος κινείται με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στην κλασική μουσική ως εκτελεστής, την σύγχρονη μορφή της σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού, την διεύθυνση ορχήστρας, αλλά και την βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Με πολλες διακρίσεις και με πλούσιο έργο στους διαφορετικούς τομείς των  μουσικών του δραστηριοτήτων, ανήκει  στην ελίτ των Ευρωπαίων σολίστ του πιάνου-με σπουδαίο ρεπερτόριο. Έχει συνεργαστεί με τις κορυφαίες ορχήστρες της  Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ από το 2000 ηχογραφεί για την θρυλική ετικέττα της ECM.

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων ήδη από την περασμένη εβδομάδα τα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016, έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Επίσημη προσκεκλημένη της βραδιάς θα είναι η μεγάλη Βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Vanessa Redgrave.

Η συνέχεια επί της σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που θα φιλοξενήσει και φέτος την τελετή της απονομής. Η Στέγη, για μια ακόμη χρονιά, συνοδοιπόρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Μεγάλος χορηγός είναι ο ΟΤΕ ΤV που θα μεταδόσει και τηλεοπτικά την τελετή της απονομής. Χορηγός επικοινωνίας ο Alpha TV, ενώ στην πορεία για την απονομή των βραβείων, την Ακαδημία στηρίζουν το Radisson Blu Park Hotel & St*Astra Blu Roof Garden και η Agean.