Η έκθεση “Πράσινο Πέρα(σ)μα”, σε επιμέλεια του Μάριου Φούρναρη και της Barbara Polla, άνοιξε τις πόρτες της στο τέλος Σεπτεμβρίου στο ανακαινισμένο για την περίσταση Μουσείο Αλιείας. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά υλικά τεκμήρια της πολιτιστικής ταυτότητας του Περάματος και του ελληνικού ναυτικού πολιτισμού. Παράλληλα, δεκατρείς καλλιτέχνες –δέκα Έλληνες και τρεις από το εξωτερικό, τις Η.Π.Α, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο– εκθέτουν έργα τους εφιστώντας την προσοχή στην ευαίσθητη φύση των οικοσυστημάτων μας και στις συνέπειες της επέκτασης της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, αναδεικνύοντας τον ρόλο της σύγχρονης τέχνης στην καταγραφή και την επίλυση τέτοιου είδους ζητημάτων.

Η δύναμη του λόγου και η επιδραστικότητα της ύλης συστρατεύονται για να αναδείξουν από κοινού ποικίλες όψεις μιας περιοχής με ξεχωριστή φυσιογνωμία, όπως είναι το Πέραμα.

Πρόγραμμα

Xαιρετισμοί:
Γιάννης Λαγουδάκης, ∆ήμαρχος Περάματος
Μαρία Καμηλάκη, ∆ιευθύντρια Βιβλιοθήκης της Βουλής
Barbara Polla, Ιδρύτρια Sharing Perama

Aνάγνωση πεζών & ποιητικών κειμένων για το Πέραμα
∆ιαβάζουν: Γιάννης Μετζικώφ, Σοφία Χηνιάδου Kαμπάνη, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Μάριος Φούρναρης

Στο πιάνο συνοδεύει η Ευτυχία Αναστοπούλου

Θα ακολουθήσει κέρασμα.

* H είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους επισκέπτες διαθέτουν και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και σε ανεμβολίαστους επισκέπτες που έχουν πραγματοποιήσει δήλωση ταχέως διαγνωστικού ελέγχου (rapid-test) τελευταίου 48ώρου. Η ταυτοπροσωπία θα πραγματοποιείται με επίδειξη ταυτότητας ή διαβατήριου ή διπλώματος οδήγησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση.