Η ιστορία της Βουντής που αφηγείται, με συγκλονιστικό τρόπο, τις τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα.

Η παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου, Λάρισας αλλά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος καθώς και του Εθνικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ και των δύο κρατικών σκηνών.

Η παράσταση η οποία ανεβαίνει, στο πλαίσιο των εορτασμών μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» την Παρασκευή 17 (21:00), το Σάββατο 18 (21:00) και την Κυριακή 19 Μαρτίου (19:00).

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης, τη μουσική ο Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Γιώργος Ανδρέου ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια υπογράφει η Αλεξάνδρα Καψάλα από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Τον ρόλο της Βουντής ερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη.

Η παράσταση

Μέσα από την ιδιαίτερη, γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες ανατροπές ιστορία της Βουντής, ξετυλίγονται μπροστά μας οι τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα. Πολυπολιτισμικότητα, ερωτισμός, μαγειρική, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε μια ισορροπία ανάμεσα στην Ανατολή και την Δύση, πάθη, προδοσίες, διωγμός και προσφυγιά, πολιτικές ίντριγκες και απελπισία, μα πάνω απ’ όλα η απίστευτη δύναμη μιας γυναίκας- μάνας που αφού έχει περάσει τα πάνδεινα κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει και να σώσει την κόρη της, το πιο ιερό απόκτημα της. Μια δυνατή συγκινητική ιστορία, που θέτει με επίταση το αιώνιο ερώτημα της ανθρώπινης μοίρας. Μια γυναίκα ολομόναχη παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί και να δώσει συνέχεια στην ζωή. Η ιστορία της Βουντής που αγγίζει τα όρια μιας σύγχρονης τραγωδίας, συμβαίνει ενώ η Ελλάδα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας της. Η Βουντή λοιπόν μετατρέπεται, στο πλαίσιο μιας ιστορικής συγκυρίας, σε μια τεράστια θηλυκή δύναμη που συγκρούεται με μια μοίρα που φαίνεται να έρχεται δραματικά αντίθετη και επιθετική στις προσδοκίες της ζωής της.

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Δεν υπάρχει διάλειμμα