Ο χώρος τέχνης Pro-art εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Voyagers» την Παρασκευή …

27 Απριλίου 2012, ώρα 6-9μμ. Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου, συμμετέχουν τέσσερεις (4) καλλιτέχνες:

η Αρετή Κλουτσινιώτη και ο Τάσος Δήμος από την Ελλάδα, η Eliz Barbosa και η Jeanne Figueras από την Γαλλία.

Η Αρετή Κλουτσινιώτη εκθέτει πρόσφατα έργα της, όπου μέσα από λαμπερά χρώματα και τονικές αντιθέσεις εμφανίζονται δύο ή περισσότερα μοτίβα, προερχόμενα από εικόνες της φύσης και λειτουργούν σαν «ταξιδιώτες» πάνω στον καμβά, σχηματίζοντας έναν αυτόνομο μικρόκοσμο, μία «μαγική» εικόνα που αιχμαλωτίζει το βλέμμα.

 

Ο Τάσος Δήμος στα έργα του εμπνέεται από τις βαθύτερες σχέσεις του ανθρώπου με την φύση, εμβαθύνοντας αυτή τη φορά στον ερχομό της άνοιξης και τη διαρκή κίνηση των «αγγελιαφόρων» της, που είναι τα  στοιχεία της φύσης σε διέγερση. Οι πολύχρωμες πεταλούδες δίνουν μία ονειρική διάσταση στα έργα, όπου κυριαρχούν το φως και το χρώμα.
Η Eliz Barbosa παρουσιάζει μικρά έργα της, απεικονίζοντας με ακρίβεια υβρίδια εντόμων που ταξιδεύουν σε φύλλα ροδοΐδη και έργα σε χαρτί με κενά, που συνθέτουν εικόνες γυναικείας φιγούρας σε υπαινικτικά στιγμιότυπα φιλάρεσκης κίνησης και στάσης του σώματος, με αδιόρατες χιουμοριστικές αναφορές.

Η Jeanne Figueras στα έργα της παρουσιάζει το ταξίδι της ζωής της ίριδας, ενός λουλουδιού που από τη φύση του συνδυάζει τον δυναμισμό με το εύθραυστο, την αντοχή με την ευαισθησία. Η εναλλαγή του φωτός και της εποχής για την ίριδα, αποτυπώνεται σε χαρτί και γυαλί με δυναμικά χρώματα και αξιοθαύμαστη σχεδιαστική γραφή.