Η βόλτα στην πόλη σήμερα έρχεται με πολλή μουσική σε Μέγαρο, Caja De Música και Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Μουσικές εκδηλώσεις για βόλτα στην πόλη

H Ορχήστρα Φλωρεντινός Μουσικός Μάιος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ορχήστρες που έχει συνδέσει το όνομά της με το παλαιότερο φεστιβάλ της Ιταλίας. Ένας μαέστρος-θρύλος με αξιοζήλευτη σταδιοδρομία σε σπουδαία λυρικά θέατρα και διάσημες συμφωνικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η Ορχήστρα Φλωρεντινός Μουσικός Μάιος επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον Daniele Gatti [Ντανιέλε Γκάττι] στο πόντιουμ. Ο Antonio Meneses [Αντόνιο Μενέσες] από τη Βραζιλία, θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 σε λα ελάσσονα του Camille Saint-Saëns [Καμίγ Σαιν-Σανς].

Η Ελένη Πέτα στη μουσική σκηνή Caja De Música

Η Ελένη Πέτα επιθυμεί να παρουσιάσει επι σκηνής το «πάθος» που την συνδέει με την μουσική & τα τραγούδια της.

Γνώριμα κομμάτια, από την προσωπική της δισκογραφία, σε καινούργιο «περιβάλλον» ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά & κιθαριστικά ηχοχρώματα.

Τραγούδια από Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αμερική, συναντούν διαχρονικές επιτυχίες Ελλήνων δημιουργών με μια ενορχηστρωτική διάθεση φλογερή & εκφραστική.

Sound of Color #6 με τον Γιάννη Αναστασάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Στο έκτο “Sound of Color” της χρονιάς, αυτοσχεδιάζει με τον Giuseppe Doronzo (βαρύτονο σαξόφωνο), τον Fausto Sierakowski (σαξόφωνο), τον Γιώργο Σταυρίδη (ντραμς) και την Ναταλία Μαντά (live visuals).

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.ά.