Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Visual.

Στα έργα των φωτογράφων αυτής της έκθεσης, διακρίνουμε την προσπάθεια τους να αφομοιώσουν τις γνώσεις και τους διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους να προσεγγίσουν το ορατό και να το μετατρέψουν σε φωτογραφία.

Ο φωτογράφος οφείλει να γεφυρώσει την απόσταση, ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι και σε αυτό που μπορεί να δημιουργήσει.

Η μέθοδος αυτή είναι άλλες φορές ευφορική και άλλες επώδυνη, εν τέλει λυτρωτική και συντελείται βήμα προς βήμα.

Ο διδάσκων δεν προσπάθησε να υποδείξει, ούτε να συστηματοποιήσει την διδασκαλία με στόχο την επίτευξη ενός σίγουρου αισθητικού στερεότυπου, αλλά να βοηθήσει στην επινόηση και αποκωδικοποίηση που θα οδηγούσε κάθε φορά στην παραγωγή προσωπικού φωτογραφικού έργου.

Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση που αναπόφευκτα φτιάχνει ο θεατής και σε ποια βαθμίδα καταχωρεί το κάθε έργο, διακρίνει κανείς την αγωνία του δημιουργού να ορίσει την εικόνα και το ορατό καθώς και να ανακαλύψει εκ νέου τον κόσμο.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί όχι μόνο το έργο ως τελικό προϊόν, αλλά να φανεί και ολόκληρη η έρευνα, που κάνει ένας φωτογράφος, για να φτάσει στον στόχο του.

Η φωτογραφική διαδικασία, η μέθοδος, οι προβληματισμοί του και οι ιδέες πιθανόν που κρύβονται πίσω από το έργο του είναι μερικά από τα ζητούμενα.

Συμμετέχουν: ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΕΩΡΓΟΥΛΕΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΔΡΕΜΕΤΣΙΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΗΣ, ΚΑΡΑΤΕΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΑΤΡΑΦΥΛΛΙΑΣ ΜΑΚΗΣ, ΚΟΝΤΟΥ ΕΥΗ, ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΛΑΔΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΜΑΙΡΗ.Κ, ΜΕΓΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΕΛΛΑ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΛΚΗΣ, ΝΤΑΜΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΟΥΡΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΠΑΝΟΥ ΕΦΗ, ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΤΣΑ, ΣΤΑΜΠΟΛΙΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΧΑΤΖΗΓΝΑΝΤΙΟΥ ΤΟΛΗΣ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ.

Από το WORKSHOP με τον Βασίλη Γεροντάκο
Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Γεροντάκος