Η ομάδα χορού amorphy.org \”παίζει\” με το θεατή, ένα ιδιαίτερο on line παιχνίδι. Η παράσταση See you in Walhalla θέτει ερωτήματα \”ποιος έχει τελικά τον έλεγχο; Ο παίκτης ή το παιχνίδι\”; Σήμερα 3 Ιουλίου στο χώρο Πειραιώς 260.

Η ομάδα χορού amorphy.org \”παίζει\” με το θεατή, ένα ιδιαίτερο on line παιχνίδι. Η παράσταση See you in Walhalla θέτει ερωτήματα \”ποιος έχει τελικά τον έλεγχο; Ο παίκτης ή το παιχνίδι\”;. Σήμερα και αύριο 3 Ιουλίου στο χώρο Πειραιώς 260.

Ένα on line παιχνίδι τι \”αξιώσεις\” μπορεί να δραπετεύσει από την ήδη προδιαγεγραμμένη μοίρα του, αυτή στα χέρια των χρηστών; Προφανώς εμπνέει και ιντριγκάρει τα καλλιτεχνικά ιδιαίτερα μυαλά.


Η νέα δουλειά της χορευτικής ομάδας amorphy.org επιμένει στη σχέση εικονικού-πραγματικού σώματος. Η παράσταση See you in Walhalla, πρωτοβγήκε σαν online παιχνίδι στη σκηνή, είναι ένα μικτό θέαμα πολυμέσων και περφόρμανς, ένα ασυνήθιστο ταξίδι με προορισμό την ιερή πόλη Βαλχάλα.


Ο θεατής οδηγείτε από μια γυναικεία φιγούρα, άλλοτε virtual άλλοτε real, που περιπλανιέται σε ένα ηλεκτρονικό τοπίο από ψηφιακά θραύσματα πόλεων της Ευρώπης. Στο ρυθμό των video games και μέσα από τη δίνη των τρισδιάστατων εικόνων, η μοναξιά του «παίκτη», η εμμονή του με την τεχνολογία θέτουν εναγώνια το ερώτημα: \”Ποιος έχει τελικά τον έλεγχο; Ο παίκτης ή το παιχνίδι\”;


Η παράσταση ανεβαίνει σήμερα 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται αύριο 3 στον χώρο Πειραιώς 260.


INFO
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ): Πειραιώς 260, Ταύρος, τηλ.: 210 3272000
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 25 ευρώ. Προπώληση: στο ταμείο του Πειραιώς 260, μέσω της ιστοσελίδας: www.hellenicfestival.gr, τηλεφωνικά στο 210 3272000