Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά φιλοξενεί την μεγαλύτερη μέχρι τώρα ατομική έκθεση του ζωγράφου Νώντα Ρεντζή με τίτλο «βιοπάλη και μεράκι» από το Σάββατο στις 20 και μέχρι και την Κυριακή στις 28 Σεπτέμβρη 2014.

 

Το λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι προορισμός και σημείο φυγής για όλους μας ή κάποιους κοντινούς μας, το λιμάνι σύντροφος σε ταξίδια αναψυχής αλλά και σε ταξίδια ζωής δεν γινόταν να λείπει από την εκστρατεία στην μνήμη μας που έχει στήσει εδώ και χρόνια με τα χρώματα και τα πινέλα του ο σύγχρονος λαϊκός ζωγράφος Νώντας Ρεντζής.

Η έκθεση με τίτλο “βιοπάλη και μεράκι” συγκεντρώνει τους καταποντισμένους ξωμάχους και επαγγελματίες της προηγούμενης γενιάς, αδιαχώριστους από την ελληνική φύση και το μεράκι και την αγάπη τους για τη ζωή.

Φιγούρες και στιγμές μιας ξεχασμένης νοσταλγικής καθημερινότητας που έχουν αγκυροβολήσει στην συλλογική μας μνήμη και περνούν με αφηγήσεις από γενιά σε γενιά ζωντανεύουν μέσα από τους πίνακες του Νώντα Ρεντζή.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και νήσων και της Ένωσης Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών Ηλιούπολης.