Το workshop είναι ένα αμιγώς καινοτόμο πρόγραμμα δια βίου μάθησης και αυτοβελτίωσης. Αποτελεί μια απόπειρα βιομετασχηματισμού με στόχο την ενεργοποίηση δημιουργικών ικανοτήτων και εναλλακτικών τρόπων σκέψης για τα στοιχεία κωμικό-τραγικό.

Κατά τη διάρκεια μιας καθαρά βιωματικής διαδικασίας και μέσα από μια σειρά μετασχηματισμών μορφών τέχνης τα συναισθήματα του ατόμου αλλά και της ομάδας μετατρέπονται από τη μια μορφή στην άλλη και συνδέονται με την μείωση ή έστω την μικρή αλλαγή μιας δυσλειτουργικής συμπεριφοράς.

Από μεθοδολογικής άποψης, το εργαστήρι είναι οργανωμένο σε τρία επίπεδα. Ένα θεωρητικό που αφορά σε ανάπτυξη τεχνικών, ένα στοχαστικό και ένα δημιουργικό. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπάρχει ανατροφοδότηση. Στο πρώτο μέρος πραγματοποιείται ανάπτυξη τεχνικών. Στο δεύτερο μέρος οι δημιουργημένες δομές χρησιμοποιούνται ως υλικό για στοχασμό και δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς. Στην τρίτη φάση του εργαστηρίου και μέσα από μια κοινή διαδικασία οι συμμετέχοντες συνθέτουν τους αυτοσχεδιασμούς και οδηγούνται σε ένα δημιουργικό, σκηνικό ομαδικό αποτέλεσμα. Η συνέχεια αφορά στην απευθείας παρουσίαση της όλης διαδικασίας σε κοινό.

Το εργαστήρι ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 20/4 και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 22/4/2018. Είναι συνολικής διάρκειας 25 ωρών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ – BIOTRANSFORMERS

Γιάννης Βασιλάκης, φωτογραφία – αρχιτεκτονική
Νικόλας Δημηνάκης, μουσική – beatbox
Αφροδίτη Παρζακώνη, θέατρο

Το workshop απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε όσους ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες, τη φωτογραφία, τη μουσική, την εκπαίδευση, τη θεραπεία και είναι ανοιχτό σε όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν πρακτικά στον εαυτό τους. Προηγούμενη εμπειρία επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Την Κυριακή 22.4.18 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η ομαδική παρουσίαση της διαδικασίας σε κοινό στον χώρο διεξαγωγής του workshop, με ελεύθερη είσοδο.