Η γιορτή των νοσταλγών και των συλλεκτών του βινυλίου, έρχεται για δεύτερη χρονιά στην \”Τεχνόπολις\” του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στις 12 και 13 Μαΐου.

Η γιορτή των νοσταλγών και των συλλεκτών του βινυλίου, έρχεται για δεύτερη χρονιά στην \”Τεχνόπολις\” του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στις 12 και 13 Μαΐου.

Μετά τη σαρωτική έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας στην βιομηχανία της μουσική η κυριαρχία του CD έναντι του δίσκου ήταν ολοκληρωτική. Ο ψηφιακός ήχος έστειλε στο ράφι με τα αζήτητα τις ηχογραφήσεις αναλογικής αναπαραγωγής και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό ήταν οριστικό. Να όμως που το βινύλιο επιστρέφει και μάλιστα δυναμικά. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται οι φίλοι-νοσταλγοί του βινυλίου οι οποίοι θεωρούν ότι οι ηχογραφήσεις εκείνες ήταν καλύτερες των σημερινών και τα όποια ελαττώματα τους ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας πιο “αληθινής” μουσικής δημιουργίας. Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται, πλέον, γιορτές στις οποίες οι φίλοι του βινυλίου, εκτός από τις νέες κυκλοφορίες, μπορούν να βρουν παλιότερους δίσκους σε προσιτές τιμές και οι συλλέκτες σπάνια κομμάτια που λείπουν από τη συλλογή τους.

Στην Ελλάδα ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ έγινε πέρσι στο Γκάζι και ύστερα από την επιτυχία που σημείωσε επαναλαμβάνεται και φέτος στον ίδιο χώρο. Το δεύτερο Vinyl Stories Festival,τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε αυτό θα υπάρχουν ειδικευμένα δισκοπωλεία της πόλης, σημαντικές ιδιωτικές συλλογές αλλά και παράλληλες συναυλίες από ελληνικά και ξένα μουσικά σχήματα που υπόσχονται ένα διασκεδαστικό διήμερο. Κάθε μέρα θα εμφανίζονται εδώ τρία συγκροτήματα.

Το Σάββατο 12/5 θα παίξουν: οι Infidel, οι Nightstalker και οι Firewind και την Κυριακή οι Expert Medicine, ο Ντίνος Σαδίκης και οι Closer. Στο χώρο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν επίσης επιλεγμένες φωτογραφίες από το πλούσιο αρχείο συναυλιακών φωτογραφιών του γνωστού φωτογράφου Χρήστου Κισατζεκιάν αλλά και φωτογραφίες νεώτερων συναδέλφων του όπως του Πάνου Ματθαιογιάννη, και της Πέπης Λουλακάκη. Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση-διαγωνισμός με φωτογραφίες ερασιτεχνών που αφορούν τη μουσική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους στο e-mail: [email protected] ή να τις ταχυδρομήσουν (σε οποιοδήποτε format) στη διεύθυνση: Spacerockers Τ.Θ. 509 53, 142 03, με το όνομα τους και ένα μικρό επεξηγηματικό κείμενο. Τέλος ο χώρος του vinyl bazzar θα φιλοξενήσει έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κουφιδάκη με τίτλο Rock Musicians.

INFO
Vinyl Stories Festival
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.
Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου.
Γενική είσοδος: 5 ευρώ.
Πληροφορίες: www.spacerockers.gr

ΓΕΣ