Βινύλια, ηλεκτρισμός, μουσική και δυνατές συγκινήσεις επεφύλαξε το Vinyl is back σε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες που έδωσαν το παρών στο ραντεβού με το Vinyl is back το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου στην παρθενική του εμφάνιση στο Cine Κεραμεικός!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του βινυλίου που βρήκε νέα στέγη στο χώρο αυτό που κατά γενική ομολογία είναι πιο λειτουργικός και διαδραστικός για τη νέα μορφή της οργάνωσης. Ωραίος, μεγάλος, άνετος και ζεστός χώρος με εξαιρετικό φωτισμό και ακουστική, αλλά και ιδανική διαρρύθμιση για άνετο ψάξιμο των δίσκων. 

Όλη η Αθήνα πέρασε από το Vinyl is back κι έψαξε περισσότερα από 50.000 βινύλια που εκτέθηκαν το τριήμερο στο Cine Κεραμεικός και περισσότεροι από 1.000 θεατές παρακολούθησαν τα live στο πάνω stage του χώρου, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η προσέλευση στην προβολή της ταινίας «Εδώ δεν υπάρχει άσυλο» του Μιχάλη Καφαντάρη που προηγήθηκε του “80ς Live!”! Η συναυλία αυτή έκλεψε την παράσταση των δρώμενων του Vinyl is back καθώς ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από φίλους των συγκροτημάτων No Man’s Land, Libido Blume, Cpt. Νέφος και Χωρίς Περιδέραιο και των καλεσμένων τους επί σκηνής!  Άριστος ήχος, ωραία ατμόσφαιρα στον ειδικά για την συναυλία αυτή διαμορφωμένο χώρο και ένα υπέροχο κοινό που συμμετείχε στην συναυλία τραγουδώντας μια ολόκληρη εποχή  το Σαββατόβραδο στο Vinyl is back!

 

Το ίδιο σκηνικό προηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με ένα εξαιρετικής ποιότητας live στο  «Live Jazz Heroes» όπου ο κόσμος χειροκρότησε τα συγκροτήματα Next Step Quintet, Γιώργος Κοντραφούρης & Baby Trio και Blues Revenge οι οποίοι κάλεσαν στην  σκηνή τον δεξιοτέχνη πιανίστα Γ. Κοντραφούρη που έπαιξε μαζί με τον βετεράνο πιανίστα Δημήτρη Πολύτιμο μετά από 25 χρόνια για πρώτη φορά!

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και τις τρεις μέρες  στο Cine Κεραμεικός παρά την βροχή της Παρασκευής και του Σαββάτου, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι το μεγαλύτερο διάστημα κατάμεστος από βινυλιομανείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί νέοι έσπευσαν στο 3ήμερο να ενημερωθούν για τα νέα μοντέλα πικάπ και να αποκτήσουν τους πρώτους δίσκους τους!

Σε όλη τη διάρκεια του 3ημέρου οι d.j.s εναλλάσσονταν στην σκηνή, παίζοντας διαφορετικά είδη μουσικής που κρατούσαν ζεστό τον κόσμο όση ώρα έψαχνε δίσκους και συνευρίσκονταν με φίλους στο μεγάλο ραντεβού του βινυλίου. Απρόσμενες συναντήσεις, εύθυμη ατμόσφαιρα και εκτόνωση από την καθημερινότητα προσέφερε το Vinyl is back στους πιστούς του φίλους. Η αναβίωση της χρυσής εποχής των ντισκοτέκ από τον Πέτρο Μπρατάκο disco Barbarella, τα απογειωτικά d.j. sets του Γιώργου Βανάκου, το 50ς δίωρο των Wanderers, τα 60ς δίωρα των Coal Miners, το rock σετ του Σάββα Συνοδικού και τα αξιομνημόνευτα σετ των επαγγελματιών d.j.s Πέτρου Αδάμ και Γιάννη Παναγόπουλου έφτιαξαν τη διάθεση του κοινού, καλύπτοντας όλη την γκάμα των μουσικών που «χώρεσαν» στα 80ς, τη δεκαετία που ήταν η θεματική ενότητα του Vinyl is back.

Το Σάββατο 12 του μηνός, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στη διάδοση του έργου του Frank Zappa στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Χαρωνίτης και ο μουσικολόγος Κορνήλιος Διαμαντόπουλος από το ελληνικό fan club του Frank Zappa.

Επίσης μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο ημερήσιο activities access pass, που καθιερώνει το Vinyl is back, ένα daily pass που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο συμμετέχοντας στις συναυλίες, κληρώσεις, παροχές και εκπτώσεις στους πάγκους.

Τη μεγάλη γιορτή του βινυλίου επισκέφτηκαν πολλοί μουσικοί, δημοσιογράφοι, μουσικοί ερευνητές, σκηνοθέτες, παραγωγοί δίσκων, πολλοί εξ αυτών συλλέκτες δίσκων βινυλίου. Μεταξύ αυτών οι : Γιάννης Γλέζος, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Κοντραφούρης, Άκης Μπογιατζής, Μιχάλης Πούγουνας, Στέφανος Δεκεριάν, Ηλίας Ασλάνογλου, Νίκος Τουλιάτος, Πέτρος Θεοτοκάτος, Λευτέρης Χριστοφής, Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος, Μανώλης Σκουλάς, Γιάννης Γρηγορίου, Προκόπης Δούκας ,Στέλιος Γιαννακόπουλος, Πέτρος Δραγουμάνος κ.α.

Το Vinyl is back ανανεώνει το ραντεβού του με τους φίλους του βινυλίου και της μουσικής σε χρόνο που θα ανακοινωθεί προσεχώς !