Μέσα από τρεις καινούργιες επιμέλειες, των Παναγιώτη Βούλγαρη, Σοφίας Γρηγοριάδου και Μαργαρίτας Σταυράκη, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά θα προβληθούν 25 επιλεγμένα έργα βίντεο, σύγχρονων δημιουργών, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσφατη ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο Video Art Miden.

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης επιλέγει και τοποθετεί μια σειρά έργων βίντεο με άξονα τον ιδιαίτερο ήχο του καθενός. Μια αλληλουχία έντονων  μηχανικών ήχων και σιωπών, σαγηνευτικών μουρμουρητών και πολεμικών κραυγών, εξωτικών τραγουδιών και ηλεκτροακουστικής μουσικής, αποκρυπτογραφεί καθώς κλιμακώνεται, την έννοια του τόπου ως παράδεισου, δυστοπίας, θραύσματος  και ποίησης,  οδηγώντας τον θεατή σε ένα συναρπαστικό οπτικοακουστικό ταξίδι αναζήτησης.

Συμμετέχοντες: Di Hu, Randomproject300, Hana Ben-Haim Yulzeri, Jack Williams, Luca Ferri, Susanne Wiegner, Nenad Nedeljkov

H Σοφία Γρηγοριάδου επιμελείται μια σειρά βίντεο που αφορούν ενδιάμεσες καταστάσεις και χώρους. Κάποια από αυτά προβληματίζονται γύρω από το τι προβάλλεται και τι αποσιωπάται στον δημόσιο αστικό χώρο, ενώ άλλα προτείνουν μεταβάσεις που διαταράσσουν και προβληματοποιούν τόσο τις πολικότητες όσο και τα όρια ανάμεσα στο προσωπικό και το δημόσιο, το οικείο και το ανοίκειο, το μνημειακό και το αντιμνημείο.

Συμμετέχοντες: Aurèle Ferrier, Di Hu, Wojciech Gilewicz, François Roux, Przemek Wegrzyn

Η Μαργαρίτα Σταυράκη εστιάζει  στην αυτονόμηση των αφηγηματικών στοιχείων και την επανασύνδεση τους σε μια ενότητα βιντεοτέχνης. Το αντικείμενο, η χειρονομία και ο χώρος γίνονται έργα από μόνα τους, κάποιες φορές αποποιούνται τον αφηγηματικό τους ρόλο, άλλοτε απλά τον υπαινίσσονται και άλλοτε πάλι τον υπηρετούν ποιητικά.

Συμμετέχοντες: Mircea Bobina, Eleonora Roaro, Hanna Schaich, Ειρήνη Φολερού, Anna Macdonald, Hamza Kırbas, John C. Kelley, Cat Del Buono, Mauricio Sanhueza, François Roux, Collin Bradford, François Roux & Mathieu Bouillod, Marcia Beatriz Granero