Η πλατεία Βικτωρίας φιλοξενεί την εγκατάσταση του εικαστικού Αντριάν Πάτσι «We Apologize» από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2021. Η εικαστική εγκατάσταση συνοδεύεται από ένα παράλληλο δημόσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, συζητήσεις πάνω στις θεματικές που θέτει το έργο, ξεναγήσεις και άλλες διαδραστικές δραστηριότητες.

Το έργο είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης έρευνας και συνεργασίας με παλιούς και νέους κατοίκους σχετικά με τη γειτονιά της Βικτώριας μετά από πρόσκληση των οργανισμών Counterpoints Arts και Victoria Square Project, με την επιμέλεια του Almir Koldzic, διευθυντή του Counterpoints Arts, και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, διευθύντρια του Victoria Square Project. To έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Across Borders, με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων.

Κατά την διάρκεια όλων των εκδηλώσεων είναι υποχρεωτική η μάσκα και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ένα κλείσιμο πριν από το ξεκίνημα
11 Νοεμβρίου 2021 | 18:30
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης [ΕΜΣΤ]

Λίγο πριν το κλείσιμο της εικαστικής εγκατάστασης «We Apologize» o εικαστικός Adrian Paci συζητάει με την επιμελήτρια Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, Διευθύντρια του Victoria Square Project και τον Tom Green, Υπεύθυνο Παραγωγής του Counterpoints Arts, για την εμπειρία τους κατά τη διάρκεια παραμονής του έργου στην πλατεία Βικτωρίας και τη συζήτηση που θα συνεχιστεί.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης στα ελληνικά, κατόπιν αιτήματος στο email communication@victoriasquareproject.gr.

Η είσοδος στο ΕΜΣΤ θα γίνει σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας κατά της δημόσιας υγείας COVID19 του μουσείου, όπως περιγράφονται εδώ: www.emst.gr/visit

Κρατήστε θέση: eventbrite.com

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πες το στη πόλη
Ενήλικες 17 +
Victoria Square Project

Στη διάρκεια του προγράμματος «Πες το στη πόλη», οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να παρατηρήσουν και να ερμηνεύσουν το έργο «We Apologize» του Adrian Paci στη Πλατεία Βικτωρίας και, μέσω πρωτότυπων μεθόδων επικοινωνίας όπως η φωτογραφία και η γραφιστική, θα δημιουργήσουν τη δική τους αντιπροσωπευτική δήλωση.

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να «πουν δυνατά στη πόλη» τη δική τους δήλωση, καταγράφοντας την ιδέα τους πάνω σε μεγάλες διαφάνειες τοποθετημένες σε φωτογραφίες διαφόρων σημείων της πλατείας.

Πρόγραμμα
Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021, ώρα 17:30 – 19:30
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, ώρα 17:30 – 19:30

Δηλώστε συμμετοχή eventbrite.com

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Σημείο συνάντησης: Victoria Square Project

Στο πλαίσιο του έργου «We Apologize» πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από την ομάδα του Victoria Square Project, κατόπιν κράτησης θέσης.

Πρόγραμμα

Σάββατο | 6 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:00
Κυριακή | 7 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:00

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

Για τη συμμετοχή στις συναντήσεις απαιτείται κράτηση θέσης στο email: www.eventbrite.com/e/we-apologize-guided-tours-we-apologize-tickets-191065661537

Διαβάστε επίσης:

Victoria Square Project: Η πλατεία Βικτωρίας φιλοξενεί το έργο «We Apologize» του Αντριάν Πάτσι