Καθημερινά πλέον θα πραγματοποιούνται τα εικαστικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους 10 χώρες / 10 καλλιτέχνες, ενώ τα Σάββατα του Ιουνίου και του Ιουλίου δίνουμε ραντεβού στις πλατείες της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας με το πρόγραμμα «Πάμε πλατεία;».

Η Μαίρη Ζυγούρη επιμελείται το εργαστήριο πειραματισμού και περφόρμανς «Ποιος φοβάται το νόμο;» γύρω από τα πρώτα επαναστατικά κείμενα του 1821 για νέους 17-26 ετών.

Αναζητούμε νέο/νέα συνεργάτη για την θέση πρακτικής άσκησης, άνω των 18 ετών και να είναι κάτοικος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας.

Τέλος, μπορείτε να στηρίξετε την υποψηφιότητά μας για το New European Bauhaus Prizes 2021.

Περισσότερα εργαστήρια, δράσεις και συζητήσεις έρχονται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Ποιος φοβάται το νόμο;

Το Victoria Square Project σας καλεί σε ένα εργαστήριο καλλιτεχνικού πειραματισμού και περφόρμανς με την Μαίρη Ζυγούρη για νέους και νέες 17-26 ετών.

6 συναντήσεις | 12-27 Ιουνίου 2021
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 7 Ιουνίου

Μέσα από συζητήσεις, φωνητικές και σωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα πρώτα επαναστατικά κείμενα του 1821 και τις έννοιες που αποτελούσαν τον πυρήνα τους.

Στην συνέχεια, μέσω μιας συμμετοχικής διαδικασίας έκφρασης και δημιουργικότητας, η ομάδα θα εικονοποιήσει τα συμπεράσματα των συζητήσεων σε μία περφόρμανς που θα παρουσιαστεί στον δημόσιο χώρο της Βικτώριας.

* Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στα ελληνικά.

«Πάμε πλατεία;»

6 εργαστήρια για παιδιά 6 – 12 ετών
Ιούνιος – Ιούλιος 2021

Εσύ, εάν σχεδίαζες τη δική σου πλατεία, πώς θα ήθελες να είναι;

Μέσω της παρατήρησης, της συνδημιουργίας και φυσικά της εξερεύνησης, θα προσεγγίσουμε τόσο τα αρχιτεκτονικά στοιχεία τριών πλατειών της Αθήνας όσο και τον κοινωνικό χαρακτήρα της περιοχής. Στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν σε μακέτα τη δική τους καλλιτεχνική παρέμβαση, που θα εκφράζει την άποψή τους σε σχέση με τον δημόσιο χώρο, τον τρόπο που τον φαντάζονται ιδανικά σχεδιασμένο, αλλά και τους κανόνες με τους οποίους μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους γείτονές μας σε αυτές.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ;

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης | Σάββατο 05/06 και Σάββατο 26/06
Πλατεία Πρωτομαγιάς | Σάββατο 12/06 και Σάββατο 03/07
Φωκίωνος Νέγρη | Σάββατο 19/06 και Σάββατο 10/07

Ώρες: 18:00 – 20:00

*Η παραμονή γονέων ή κηδεμόνων κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική.

Έλα να μάθουμε περισσότερα για τις πλατείες της πόλης μας, τις ιστορίες και τα μυστικά τους και να σχεδιάσουμε τη δική μας!

10 χώρες / 10 καλλιτέχνες

Καθημερινά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους!

Κάθε εβδομάδα σας περιμένουμε στην Ελπίδος 13 να γνωρίσουμε καλλιτέχνες σύγχρονης τέχνης και να δημιουργήσουμε παρέα!

Την εβδομάδα 1 – 6 Ιουλίου 2021 προσκαλούμε παιδιά 4 – 12 ετών στο χώρο του Victoria Square Project, στην οδό Ελπίδος 13. Την εβδομάδα αυτή γνωρίζουμε δύο καλλιτέχνες από την Αλβανία.

Ο Ibrahim Kodra και ο Adrian Paci, δύο καλλιτέχνες που γεννήθηκαν στην Αλβανία και εργάστηκαν / εργάζονται στην Ιταλία αποτελούν σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης τέχνης.

Ο Ibrahim Kodra, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κυβισμού και ο Adrian Paci, ένα σύγχρονος καλλιτέχνης με κυρίαρχο το θέμα της ταυτότητας στο έργο του αναδεικνύουν με χαρακτηριστικό τρόπο τη σύγχρονη τέχνη της Αλβανίας.

Πρόγραμμα

Παιδιά 4 – 5 ετών: κάθε Τρίτη και Παρασκευή, 18:00 – 19:30
Παιδιά 6 – 9 ετών: κάθε Τετάρτη, 18:30 και κάθε Κυριακή, 16:00 – 17:30
Παιδιά 10 – 12 ετών: κάθε Πέμπτη και Κυριακή, 18:00 – 19:30

*Λόγω των υγειονομικών περιορισμών απαιτείται κράτηση θέσης.

Κρατήστε τη θέση σας:

education@victoriasquareproject.gr
213 044 2783

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ!

To Victoria Square Project είναι υποψήφιο για τα βραβεία New European Bauhaus 2021. Το New European Bauhaus είναι μια δημιουργική και διεπιστημονική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για τον σχεδιασμό μελλοντικών τρόπων ζωής, στο σημείο συνάντησης της τέχνης και του πολιτισμού με την κοινωνική ένταξη, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Μπορείτε να μας υποστηρίξετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Μέχρι την Κυριακή 30 Μαΐου εγγραφείτε στο newsletter της πρωτοβουλίας.
2. Θα σας ειδοποιήσουμε όταν ανοίξει η πλατφόρμα για να ψηφίσετε την πρόταση του VSP.

Μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την πόλη μας!

Ανοιχτή Πρόσκληση για Πρακτική Άσκηση

Η ομάδα του Victoria Square Project αναζητά ένα νέο μέλος, ηλικίας 18-23, κάτοικο της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας, για να ενισχύσει την υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματός του. Η αμειβόμενη πρακτική άσκηση διαρκεί έξι μήνες, από τον Ιούνιο του 2021 και λήγει τον Δεκέμβριο του 2021, και αφορά σε ωράριο απασχόλησης, 20 ώρες εβδομαδιαία/5 ή 6 ημέρες/κυλιόμενο ωράριο (περιλαμβανομένων των Σαββάτων και Κυριακών).

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής ο/η εργαζόμενος/η θα έρθει σε επαφή με το καθημερινό έργο του Victoria Square Project, την παραγωγή καλλιτεχνικών έργων, εκθέσεων, με τους γείτονες και συμμετέχοντες του προγράμματος του οργανισμού, θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει, μεταξύ άλλων, δεξιότητες επικοινωνίας, οργάνωσης, συνεργασίας και προσαρμοστικότητας, και να εντρυφήσει στις δομές και στους μηχανισμούς λειτουργίας ενός πολιτιστικού οργανισμού.

Η θέση απευθύνεται σε:

– Νέους/ Νέες κατοίκους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας.

Προϋπόθεση είναι να έχει κλείσει το δέκατο όγδοο (18) έτος και να δείχνει ενδιαφέρον στο αντικείμενο των δράσεων του οργανισμού και της εμπλοκής με την τοπική κοινότητα. Απαραίτητο κριτήριο αποτελεί ο/η υποψήφιος/υποψήφια να ζει στην ευρύτερη περιοχή της Βικτώριας τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια, να έχει ένα καλό επίπεδο Ελληνικών, ενώ επιθυμητά είναι τα Αγγλικά ή Γαλλικά και επιπλέον γλώσσες.

Διαδικασία αίτησης

Παρακαλούμε να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα (CV_Πρακτική Άσκηση_Ονοματεπώνυμο), μέγιστου μεγέθους δύο σελίδων και ένα σύντομο κείμενο (έως 500 λέξεις) υποστήριξης της αίτησης, όπου θα αναφέρετε τη σχέση σας με την περιοχή και τους λόγους για τους οποίους κάνετε αίτηση στο info@victoriasquareproject.gr, μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021, με θέμα: Αίτηση: Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης _ Ονοματεπώνυμο.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 22 Ιουνίου 2021.