Η κοινότητα ξεκίνησε με την υποστήριξη του coAthens με έναν πρώτο κύκλο διαδικτυακών εργαστηρίων κεραμικής, εικαστικού φωτισμού και εργόχειρου. Οι θέσεις στα εργαστήρια έχουν συμπληρωθεί αλλά μπορείτε ακόμα να λάβετε μέρος στα μαθήματα AfroFitness και στις συζητήσεις με την κοινότητα!

Παράλληλα αναρωτιόμαστε, μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα κάθισμα από κοινού χωρίς να συναντηθούμε;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Covid can’t stop us (?)

Την Τρίτη 26 Απριλίου στις 18:00 το Victoria Square Project σας προσκαλεί στη συζήτηση «Covid can’t stop us (?) – Παραμένοντας δημιουργικοί και δημιουργικές, και συνδεδεμένοι και συνδεδεμένες την περίοδο της πανδημίας».

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, οι ζωές όλων μας έχουν αλλάξει δραστικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Με προτεραιότητα την διαφύλαξη της ασφάλειας της κοινωνίας από τον κορονοϊό, κοινωνικές δράσεις και σχέσεις έχουν προσαρμοστεί αναλόγως. Επιπλέον, η καλλιτεχνική εμπλοκή και δημιουργία χρειάστηκε να εφεύρουν νέους τρόποι υπέρβασης των περιορισμών που επέφερε η καραντίνα και η δυσκολία στις μετακινήσεις, και κατ’ επέκταση εμπλουτίσουν τα μέσα επικοινωνίας τους με το κοινό.

*Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά

Ομιλητές

Ιάσονας Καμπάνης | Εικαστικός

Θεοδώρα Μαλάμου | Εικαστικός

Ελένη Ρήγα | Ανεξάρτηση επιμελήτρια και πολιτιστική παραγωγός

Moussa Sangare | Πρόεδρος της Ιβοριανής Κοινότητας στην Ελλάδα

Νιόβη Ζαραμπούκα Χατζημάνου | Διευθύντρια του VSP και επιμελήτρια του προγράμματος «Ποιος είναι ο σύγχρονος Αθηναίος;»

Συντονιστής

Άγγελος Κωσταμπάρης | Συντονιστής Ενεργοποίησης Κοινού του VSP

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινότητας co-Living Room και θα διεξαχθεί στο ZOOM.

Μαθήματα AfroFitness

Σε αφρικανικούς ρυθμούς δύο φορές την εβδομάδα παρέα με τη Jessica Onyinyechi Anosike θα γνωρίσουμε το AfroFitness!

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γυμναστικής που συνδυάζει παραδοσιακές αφρικανικές χορευτικές κινήσεις έντασης και διάρκειας με σύγχρονες χορευτικές κινήσεις.

Μπορεί να είμαστε σε καραντίνα αλλά η επιθυμία μας για ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση είναι σίγουρα κάτι που μας φέρνει πιο κοντά. Εάν ακόμα δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή στην κοινότητα co-Living Room, παραμένουν λίγες ακόμα μέρες μέχρι να κλείσουν οι δηλώσεις συμμετοχής.

#Και_εκεί_που_καθόμουν ____ τι συνέβη;

Μία καμπάνια για την παρατήρηση διαφορετικών τρόπων του «κάθεσται»

Μπορούμε λοιπόν να σχεδιάσουμε από κοινού ένα καθιστικό χωρίς να συναντηθούμε ποτέ;
Όλες και όλοι έχουμε αφηγηθεί μια ιστορία ξεκινώντας με τη φράση #και_εκεί_που_καθόμουν όταν κάτι αναπάντεχο, συνηθισμένο, απλό, συνταρακτικό συνέβη. Θέλουμε να θυμηθούμε αυτές τις ιστορίες ή να δημιουργήσουμε νέες παρατηρώντας τον τόπο, τον τρόπο και τον χρόνο που καθόμασταν.

Πώς;
Μοιραστείτε μαζί μας μέσα από τα social media με το hashtag #και_εκει_που_καθόμουν γωνιές, μέρη, περιοχές, επιφάνειες, χώρους, κοιλότητες, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι σας, στις οποίες κάτι σημαντικό ή ασήμαντο έχουμε βιώσει.

Μαζέψτε από τον δρόμο, το σπίτι, το γραφείο υλικά που μπορούν να συναποτελέσουν το νέο μας κάθισμα, φέρτε τα στην Ελπίδος 13 και εμείς θα σχεδιάσουμε ένα κάθισμα με κομμάτια/θραύσματα των δικών σας στιγμών.

Υ.Γ. Εάν δεν έχετε social media, στείλτε μας email στο c[email protected]! Η συλλογή των αντικειμένων ολοκληρώνεται στις 6 Μαΐου 2021