Η ηδονή και η σεξουαλικότητα, η εξιδανικευμένη εικόνα του εαυτού, ο ναρκισσισμός (ο εμμονικός αυτοερωτισμός και οι αδιέξοδες ψυχικές καταστάσεις που συνεπάγονται), ο ανεκπλήρωτος έρωτας και η μοναξιά, υπονοούνται μέσα από τις γκροτέσκες, ναίφ μορφές στα έργα του καλλιτέχνη.

Οι αντιήρωές του ποζάρουν με αυταρέσκεια μπροστά στα μάτια του θεατή. Άλλοτε, ο ίδιος o θεατής «υποκλέπτει» τις ιδιωτικές τους στιγμές, εισβάλλει στα άδυτα της προσωπικής τους ζωής με τον ίδιο τρόπο που τα social media προβάλλουν και διαβάλλουν μια –άνευ προηγουμένου– στιγμιαία καταπάτηση του ιδιωτικού χώρου σε μια οθόνη smartphone.

Μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την προσωπική του συλλογή, αλλά και μέσα από εικόνες από το διαδίκτυο, ο Vassilis H. απομονώνει και αποτυπώνει τους πρωταγωνιστές του με χιούμορ αλλά και μελαγχολία, καθώς και με ειρωνεία και σαρκασμό. Κυρίως όμως με συμπάθεια και στοργή. Με περισσή ματαιοδοξία αποζητούν την αποδοχή, το θαυμασμό, ενίοτε και το φθόνο. Το έργο του αποτελεί έναν κοινωνικό σχολιασμό στη σύγχρονη αισθητική μιας παραποιημένης εικόνας, στην αλαζονεία, στις φαντασιώσεις, στις εμμονές και τις ψυχώσεις του ατόμου απέναντι στο σύνολο.