Η Βιρτζίνια Γουλφ αψήφησε τις αφηγηματικές συμβάσεις για να απεικονίσει μια ειλικρινής, τρομακτική και οδυνηρή πραγματικότητα. Το τρίπτυχο μπαλέτου του Wayne McGregor Woolf Works είναι εμπνευσμένο από τα γραπτά της Βιρτζίνια Γουλφ.Ο McGregor είναι από τις ηγετικές μορφές στο χώρο του μπαλέτου και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Το ίδιο έπραξε και σε αυτό το περίφημο έργο, όπου συνδυάζει θέματα από τρία μυθιστορήματα της Βιρτζίνια Γουλφ τα οποία αποτελούν ορόσημο στο χώρο της λογοτεχνίας.

Το έργο δημιουργήθηκε για την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου το 2015 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, χαρίζοντας στον McGregor το βραβείο Critics ’Circle Award for Best Classical Choreography και το Olivier Award στην κατηγορία Best New Dance Production.  Η μουσική του διακεκριμένου Βρετανού συνθέτη Max Richter για την παράσταση περιλαμβάνει ηλεκτρονική αλλά και ζωντανή μουσική.

Το Woolf Works επαναδημιουργεί τα συναισθήματα, τα θέματα και το ρευστό στυλ τριών από τα μυθιστορήματα του Γουλφ: Η Κυρία Νταλογουέι, Ορλάντο και Τα κύματα. Επίσης, το έργο χρησιμοποιεί στοιχεία από τα γράμματα, τα δοκίμια και το ημερολόγιο της συγγραφέως, έτσι ώστε να εκφράζει την καρδιά μιας καλλιτεχνικής ζωής που ανακάλυψε έναν πιο ελεύθερο και μοναδικά σύγχρονο ρεαλισμό.

Δείτε από σήμερα 26/6 στις 21.00, το μπαλέτο «Woolf Works»  εδώ. 

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 10 Ιουλίου.