Επιλεγμένες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι η Βασιλική Καρακώστα. Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού που κινείται με άνεση σε διαφορετικά μεταξύ τους είδη, μπορεί με τη δωρική φωνή της να αναδεικνύει τα δημοτικά, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια που αποτελούν το βίωμα της, αλλά και ηλεκτρικές συνθέσεις που γράφτηκαν ειδικά για εκείνη. Από τη μία το λαούτο, η γκάιντα και το βιολοντσέλο και από την άλλη η ηλεκτρική κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα, με τη Βασιλική Καρακώστα να τα ενώνει αρμονικά με την ευαισθησία και τη δυναμική της ερμηνείας της.

Στις φετινές της συναυλίες η Βασιλική Καρακώστα ερμηνεύει παραδοσιακά από το «Τζιβαέρι» και το «Τώρα τα πουλιά», ως τα «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια» του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά και την ” Αστροπαλιά” τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ απο τον πρώτο προσωπικό δίσκο της «Η σβούρα και άλλες ιστορίες» σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, για να απογειώσει στη συνέχεια με την ερμηνεία της τον «Κηπουρό» του Παύλου Παυλίδη και να περάσει στα «Επικίνδυνα» τραγούδια του δεύτερου προσωπικού της δίσκου του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη.  

Το φετινό πρόγραμμα της Βασιλικής Καρακώστα περιλαμβάνει μια έκτακτη συμμετοχή στην ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργανώνουν ο Δήμος Σπάρτης και η Τοπική Κοινότητα Άρνας το Σάββατο 26 Ιουλίου για την ανακήρυξη του πλάτανου της Άρνας ως διατηρητέου μνημείου της φύσης. Ακολουθούν προσωπικές συναυλίες στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου στα Κύθηρα/Αυλέμονας. Στις 8 Αυγούστου η Βασιλική εμφανίζεται στη Χίο, στις 10 Αυγούστου στο Φεστιβάλ της λίμνης Λάδωνα στην Αρκαδία,  στις 24 Αυγούστου στο Πήλιο- πλατεία Μακρινίτσας, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου την περιμένει η Αθήνα και το φεστιβάλ Αγίου Δημητρίου.

Επίσης στις 2 Αυγούστου (20.15) η Βασιλική Καρακώστα εμφανίζεται με τους μουσικούς της στο πλευρό του ηπειρώτη μάστορα του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Πάντα ν’ ανταμώνουμε», για να μας παρασύρουν σε μια γιορτή από την Κρήτη ως τον Πόντο και την Ήπειρο. Μια εκπομπή με άρωμα παράδοσης που θα επαναληφθεί και στις 16 Αυγούστου, με παρουσιαστές τη Ρίκα Βαγιάννη και τον Θανάση Αλευρά.  

Επίσης αυτή την εποχή η Βασιλική Καρακώστα ετοιμάζει τα τραγούδια του επόμενου προσωπικού της δίσκου. Μη χάσετε αυτό το καλοκαίρι τους σταθμούς της περιοδείας της Βασιλικής Καρακώστα.

Ας δούμε όμως τι έχουν πει μερικοί σημαντικοί άνθρωποι του τραγουδιού και όχι μόνο, που έχουν συνεργαστεί μαζί της:

Διονύσης Σαββόπουλος (τραγουδοποιός):
“Τέρας εργατικότητας στην πρόβα και με βαθιά ομαδική συνείδηση στο πάλκο. Η Βασιλική διαθέτει την ομορφιά και το ήθος της ελληνικής παιδείας και της τέχνης.

Φοίβος Δεληβοριάς (τραγουδοποιός):
“Αυτό που μ’ αρέσει στην Καρακώστα είναι πως είναι η μόνη στην ηλικία της που ασχολείται με την ερμηνεία του λαϊκού-δημοτικού ελληνικού τραγουδιού».

Ελένη Γκασούκα (σκηνοθέτης):
“Νομίζω ότι οι καλλιτέχνες οφείλουν να σπάνε τους κανόνες. Κάποιοι θέτουν όρια και κάποιοι τα ξεπερνούν. Σ’ αυτούς κατά τη δική μου άποψη ανήκει η Βασιλική Καρακώστα».

Νίκος Πορτοκάλογλου (τραγουδοποιός):
«Η Βασιλική  δίνει στα παλιά τραγούδια ήχο σημερινό και στα σημερινά κάτι από τον παλιό. Αν προσθέσεις και την εκρηκτική μπάντα έχεις ένα πανηγύρι που έρχεται από το μέλλον. Είμαι περήφανος που της έδωσα τα πρώτα της τραγούδια”.