Το φεστιβάλ του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυρήνες πολιτιστικής δράσης της Σαντορίνης και της ευρύτερης περιφέρειας.

Το φεστιβάλ παρουσιάζεται κυρίως στο διάστημα του καλοκαιριού. Το πλαίσιο αυτού του ιδιαίτερου φεστιβάλ βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών καλλιτεχνικών τάσεων, συνδυάζοντας διαφορετικές καλλιτεχνικές ιδέες, προσκαλώντας, συμπράττοντας και μετακαλώντας καλλιτέχνες. Καλύπτουμε ένα κενό της πολιτιστικής διαχείρισης, δεδομένου ότι θα πρέπει να δούμε την Σαντορίνη και κάθε τουριστικό προορισμό αλλιώς, συνδέοντας τον τουρισμό με τον πολιτισμό. Κρίσιμες δυσκολίες αποτελούν η οικονομική συγκυρία, η μη υποστήριξη των δημόσιων φορέων, η έλλειψη εμπιστοσύνης που καλλιεργείται για την ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα.

Η ελπίδα μας είναι να αναδυθεί ένας χώρος πολιτισμού, ο οποίος θα αποτελέσει υπόδειγμα, συνεχίζοντας να προωθεί μια καθολική εικόνα της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας, επενδύοντας έμπρακτα στον πολιτισμό. Ένα σταυροδρόμι πολιτισμού, προωθώντας την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στο διεθνή τουριστικό προορισμό, ενισχύοντας την προβολή του νησιού και όλα όσα έχει να προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες που καταφτάνουν από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 

 

Info: Η Βάνη Βαλλιάνου – Νομικού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την Ενόργανη Γυμναστική και υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Μεταπήδησε στο Φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Πήρε το πτυχίο της από την ΚΣΟΤ και συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα χόρεψε και συνεργάστηκε με τους Ζουζού Νικολούδη, Χάρη Μανταφούνη, Νατάσσα Ζούκα, Δημήτρη Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια, ίδρυσε Σχολή Μπαλέτου και χορογράφησε στο θέατρο. Παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας Τέχνης, Μουσειολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Κολλέγιο Αθηνών. Από το 2014 έχει τη γενική και καλλιτεχνική διεύθυνση του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης και του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας στη Σαντορίνη. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.


 * Αναδημοσίευση από το περιοδικό Culturenow Mag, τεύχος 36


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Santorini Arts Factory εδώ