Τo φεστιβάλ αφρικάνικης κουλτούρας Vana Ba Afrika φιλοξενεί φέτος για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Ρεματιάς το Σάββατο 26 Αυγούστου.

Ο σύλλογος Vana Ba Afrika σας προσκαλεί σε μια σύντομη περιπλάνηση στην Αφρική, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε πανέμορφες παραδοσιακές χειροτεχνίες ενώ συγχρόνως θα απολαμβάνετε τους μαγευτικούς ήχους των μουσικών κρουστών της Ηπείρου, από την Νότια ως την Βόρεια και από την Ανατολική έως την Δυτική Αφρική!

H μεταναστευτική/προσφυγική κοινότητα στην οποία συμμετέχουν και φίλοι/ες της αφρικανικής κουλτούρας γεννήθηκε το 2013. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου, μέσω του οποίου θα έχετε την ευκαιρία να παίρνεται συνεχώς, μια «γεύση» από την Αφρικανική Ήπειρο. Επίσης, τα χρήματα απο τις εκδηλώσεις μας είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μάλιστα, πέρσι καταφέραμε να φτιάξουμε ενα πηγάδι σε συνεργασία με SAYON Cultural Centre, στην περιοχή Koulikoro στο Mali. Ο σκοπός μας φέτος, με την βοήθεια σας, είναι να φτιάξουμε άλλο ενα πηγάδι στη περιοχή Boreno στην Αιθιοπία!

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης