Εικαστικά έργα εμπνευσμένα από την πεζογραφία του Θανάση Βαλτινού, παρουσιάζονται στο Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης ΒΑΛΤΙΝΟΣ – Εικαστικώς…, που συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Κύπρου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), σε επιμέλεια της Επίκουρης Καθηγήτριας Α.Σ.Κ.Τ. Ερατώς Χατζησάββα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016.

Τα έργα δημιουργήθηκαν από τους σπουδαστές του Γ´ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. το οποίο διευθύνει ο Καθηγητής Μάριος Σπηλιόπουλος.

Οι φοιτητές με τη συνεργασία και την καθοδήγηση της Επίκουρης Καθηγήτριας Ερατώς Χατζησάββα, αφού διάβασαν τα μυθιστορήματα του Θανάση Βαλτινού συζήτησαν με τους μελετητές του έργου του, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Γιώργο Αριστηνό και Γιώργο Γεωργή, αλλά και με τον ίδιο τον συγγραφέα, τον οποίο παρουσίασε στους φοιτητές ο Καθηγητής Μάριος Σπηλιόπουλος.

Πρόκειται για έναν διάλογο της εικαστικής και λογοτεχνικής δημιουργίας μέσα από τον οποίο πλάθεται μια σύγχρονη πλαστική προσέγγιση εικόνας και λόγου. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος ανάγνωσης και συνομιλίας της νέας γενιάς εικαστικών δημιουργών με έναν καταξιωμένο συγγραφέα και ακαδημαϊκό που ασχολήθηκε με την κοινωνική και πολιτική αποτύπωση του εικοστού αιώνα. Οι φοιτητές επιχειρούν μια νέα, συχνά τολμηρή ανάγνωση της πεζογραφικής αφήγησης του Βαλτινού με εικαστικές προσεγγίσεις που διακρίνονται για την νεωτερικότητα, την εκφραστικότητα και την πρωτοποριακή αποτύπωση. 


Συμμετέχουν:

Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Kildi Drasa, Ειρήνη Φωτεινή Μαρκοστάμου, Ρενάτα Μεθενίτη, Παρασκευή Μήλιου, Θοδωρής Μπαργιώτας, Κλεάνθης Πάγκαλος, Ελένη Παπαθανασίου, Μαρία Σμαργιαννάκη, Στάθης Φώτης