Η Ruby Osorio από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου εκθέτει τα άκρως ενδιαφέροντα έργα της στην γκαλερί vamialis με τίτλο Upon This Waking Edge.

Η Ruby Osorio από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου εκθέτει τα άκρως ενδιαφέροντα έργα της, στην γκαλερί vamialis με τίτλο Upon This Waking Edge.

Η Ruby Osorio γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες. Τα έργα της θέτουν ζητήματα ταυτότητας, μεταλλαγής και δημιουργικών ορίων μεταξύ του πλασματικού και του εγκόσμιου.

Λογοτεχνία και πολιτιστικές αναφορές αποτέλεσαν για την καλλιτέχνη πηγές έμπνευσης, δημιουργώντας λεπτομερή σχέδια/έργα ζωγραφικής όπου το φανταστικό παίζει κεντρικό ρόλο αποφεύγοντας μία λογική αφήγηση.

Το επιθυμητό, η επιθυμία, η υπερβατικότητα, ανάμεσα σε παράλογα σενάρια με ασαφείς έννοιες, ελαστικότητα και μία συνεχή αλλαγή είναι από τα πιο χαρακτηριστικά θέματα που διακρίνονται στα έργα της.

Η θηλυκή ηρωίδα που χρησιμοποιεί ως κεντρικό χαρακτήρα παρουσιάζει με λεπτότητα τις συμβατικές ή παραδοσιακές ιδιότητες που προβάλλονται στις γυναίκες προσδιορίζοντας τη θέση τους.

Στα νέα της έργα, που θα παρουσιάσει η γκαλερί vamialis, η Osorio τονίζει περαιτέρω τις αναφορές στην ιστορία της τέχνης και στρέφεται συγκεκριμένα στο κίνημα του σουρεαλισμού της δεκαετίας του 20.

Θα παρουσιαστούν εννέα ζωγραφικά έργα από μελάνι και ακρυλικό σε χαρτί, τα οποία πλαισιώνουν την αναδρομή αυτού του κινήματος, επαναβεβαιώνοντας την αξία της εξαγωγής της έννοιας από το ασυνείδητο της ζωής.

Info
Ruby Osorio, Upon This Waking Edge
Γκαλερί vamialis (Σάμου 1, Πλατεία Kαραϊσκάκη, μετρό Mεταξουργείο, έξοδος Δηληγιάννη, 210 5228968)
Tετάρτη με Παρασκευή από τις 14.00 έως τις 20.00
Σάββατο από τις 12.00 έως τις 17.00
http://www.vamiali.net
Διάρκεια έκθεσης: 7 Σεπτεμβρίου (εγκαίνια) με 27 Οκτωβρίου. Η καλλιτέχνης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια