Ο πολυχώρος Passport στον Πειραιά εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με τον stand-up μονόλογο του Δημήτρη Δημόπουλου «Υπερπαραγωγή» την Παρασκευή

30 Σεπτεμβρίου 2011.

Λίγο πριν την κατάρρευση της χώρας, το τέλος του κόσμου και την επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης, ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει τον stand-up μονόλογό του με τίτλο «Υπερπαραγωγή». Πρόκειται για το μετά-υπαρξιακό δράμα ενός συνανθρώπου μας που αμφισβητεί την εθνική του ταυτότητα, απάγεται από εξωγήινους, παραληρεί στη θέα των greeklish, μα στο τέλος βρίσκει τη λύτρωση στα μυστικά της γλώσσας. Μια «Υπερπαραγωγή» προδιαγραφών εξωτερικού -μα προϋπολογισμού εσωτερικού- όπου ο ήρωας μάχεται με μοναδικά του όπλα το μικρόφωνό του και το γέλιο του κοινού.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το stand-up ως κειμενογράφος και παρουσιαστής από το 1996, στις «Νύχτες Κωμωδίας». Το 2008 παρουσίασε το μονόλογο «Αντί Διδακτορικού», σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Η πρεμιέρα της «Υπερπαραγωγής» έγινε το Μάιο του 2010 στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival, και η παράσταση παρουσιάστηκε εμπλουτισμένη και ολοκληρωμένη τη σεζόν 2010-2011. Παράλληλα με το stand-up, ο Δημήτρης Δημόπουλος εργάζεται ως μεταφραστής, ηθοποιός και τραγουδιστής στο θέατρο και τη μεταγλώττιση.

Κείμενο – παρουσίαση: Δημήτρης Δημόπουλος

Στο Passport την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011