Μία συνάντηση νέων, ταλαντούχων μουσικών της τζαζ που «σκαρφαλώνουν» στην ταράτσα του Flux Laboratory Athens για να αυτοσχεδιάσουν την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 6.00μμ.

O Μιχαήλ-Άγγελος Αλιγιάννης, o Γεώργιος Τσώλης και ο Ιάσoνας Αθανασιάδης παίζουν για πρώτη φορά μαζί για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη ατμόσφαιρα, παίζοντας αυτοσχεδιαστικά για 1 περίπου ώρα πάνω σε κλασσικές φόρμες της τζαζ μουσικής.

Προσκαλούμε τους γείτονές μας, τους φίλους και περιπατητές της πόλης σε μια αυθόρμητη στιγμή μουσικής για απόλαυση από το μπαλκόνι, τη βεράντα, το παράθυρο ή κατά τον περίπατό τους.

* Σε συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας που σχετίζονται με την πανδημία του Covid-19, δεν επιτρέπεται η είσοδος του κοινού στους χώρους του Flux Laboratory Athens

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Μιχαήλ-Άγγελος Αλιγιάννης / ηλεκτρικό μπάσο
Γεώργιος Τσώλης / πιάνο
Ιάσoνας Αθανασιάδης / ηλεκτρική κιθάρα

Διάρκεια: 60’

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Μιχαήλ-Άγγελος-Αλιγιάννης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές πάνω στο σαντούρι, στο πιάνο, και ηλεκτρικό μπάσο. Στη συνέχεια ακολούθησε κλασσικές και τζαζ σπουδές πάνω στο κοντραμπάσο. Το 2018 ξεκίνησε τις τζαζ σπουδές του στη Βασιλική Ακαδημία του Ρότερνταμ (CODARTS) με κατεύθυνση το τζαζ ηλεκτρικό μπάσο και το κοντραμπάσο. Από το 2018 δουλεύει ως session μουσικός, δάσκαλος μουσικής και συνθέτης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2021 επιστρέφει από την Ολλανδία και δημιουργεί την Αθήνα ως βάση του.

Γεώργιος Τσώλης

Ο Γεώργιος Τσώλης είναι πιανίστας της τζαζ, ενορχηστρωτής και συνθέτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Σήμερα ζει στη Χάγη της Ολλανδίας. Από το 2005 είναι ενεργός τζαζ καλλιτέχνης τόσο της ελληνικής, όσο και της ολλανδικής τζαζ σκηνής. Σπούδασε στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης και είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού στην τζαζ πιάνο performance. Παίζει κυρίως με μικρές ομάδες και το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του δουλειάς αφορά σε τζαζ πιάνο τρίο. Ως αρχηγός μπάντας, συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ τζαζ στην Ελλάδα και την Ολλανδία με το τρίο του να ερμηνεύει τις πρωτότυπες συνθέσεις του. Έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από ελληνικά και ολλανδικά περιοδικά και εφημερίδες για τις εμφανίσεις του, καθώς και για το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ. Το ευρύ μουσικό του υπόβαθρο -από την κλασική ως την παραδοσιακή ελληνική μουσική και από την Latin έως τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό-, τα χρόνια στο ωδείο όπου μελέτησε την παράδοση της τζαζ, καθώς και οι επιρροές από δασκάλους όπως οι Chick Corea και Herbie Hancock συναντώνται στη μουσική του.

Ιάσoνας Αθανασιάδης

Ο Ιάσονας Αθανασιάδης είναι Έλληνας κιθαρίστας, sound engineer / designer από την Αθήνα. Το 2015 μετακόμισε στη Χάγη της Ολλανδίας όπου άρχισε να παίζει στην τζαζ σκηνή. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε να σπουδάζει τζαζ κιθάρα και sound engineering στο Royal Conservatory, από όπου έλαβε το πτυχίο του στη μουσική. Το έργο του χωρίζεται σε μουσικές παραστάσεις και sound engineering. Ως μουσικός της τζαζ έχει παίξει σε διαφορετικές τοποθεσίες – από φεστιβάλ, μπαρ, αίθουσες συναυλιών έως φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, νοσοκομεία, φυλακές κ.ά. Ως live sound engineer έχει εργαστεί σε πολλά μπαρ διαφόρων φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ολλανδία. Ως studio engineer / παραγωγός έχει συνεργαστεί με ποικίλες μπάντες, projects και καλλιτέχνες. Τα μουσικά είδη με τα οποία ασχολείται ξεκινούν από τζαζ, τη metal και τη rock μέχρι την παραδοσιακή ελληνική, την country μουσική κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ FLUX LABORATORY ATHENS

Το Flux Laboratory ιδρύθηκε το 2003. Είναι ένα πειραματικό εργαστήριο το οποίο εδρεύει στη Γενεύη και λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum. Παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας.

Το Flux Laboratory ενθαρρύνει τις συνέργειες και από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Καλλιεργώντας δράσεις που σχετίζονται με το Σώμα και την Κίνηση, το Flux Laboratory Athens αναπτύσσει καλλιτεχνικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.