Πρόκειται για μία επιλογή και προβολή ταινιών σύγχρονης παραγωγής (2015-2016) από τις χιλιάδες ταινίες που δεν βρήκαν τρόπο να φτάσουν στις αθηναϊκές αίθουσες. Στο πρόγραμμα μπορεί να βρει κανείς ταινίες ετερόκλητου ύφους, θεματολογίας και αισθητικής. Ταινίες με σημαντική αναγνώριση σε παγκόσμια φεστιβάλ ή και όχι. Ταινίες που μ’ έναν ανοιχτό τρόπο είναι προσκείμενες στο είδος του «χειροποίητου» κινηματογράφου που μας ενδιαφέρει.

Στο «The Unseen Movies Festival» θα βρείτε ταινίες απ’ όλο τον κόσμο. Ταινίες «αθέατες», καθώς επί το πλείστον πρόκειται για ταινίες που δεν υποκύπτουν στις επορικές προτεραιότητες μίας αίθουσας ή στην εξίσωση ενός εξωστρεφή καλλιτεχνικού δικτύου. Ταινίες που πρωτίστως συνοψίζουν την πηγαία ανάγκη για έκφραση. Μία ταινία υπάρχει μόνο κατά τη στιγμή που προβάλλεται και γίνεται ορατή. Είναι ίσως η μόνη στιγμή εκπλήρωσης για το κινηματογραφικό έργο. Και στο «The Unseen Movies Festival» θα προβάλουμε σημαντικές ταινίες που δεν έχουν ξανά προβληθεί στην Αθήνα.

Πέραν απ’ όλα αυτά τα ίσως σπουδαιοφανή, στο Pugnant Film Series χρωστάμε απλή ανθρώπινη ευγνωμοσύνη σε όλους τους δημιουργούς και παραγωγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παραχώρησαν τις ταινίες τους για να μπορέσει αυτό το φεστιβάλ να συμβεί. Όπως και σ’ όλους τους χώρους (Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Balkan Can Kino, Boiler και Χίμαιρες) που στεγάζουν το πρόγραμμά μας.

Στις 20-23 Δεκεμβρίου 15 ταινίες σε πρώτη προβολή!

Συνοπτικό πρόγραμμα

20/12
Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2)

18.00 Opening film
19.40 The Movement του Benjamin Naishtat
21.00 Roukli του Veiko Õunpuu
22.50 Song in the night του Hernán Talavera

21/12
BalKan Can Kino (Κεραμεικού 28)

18.00 Parable of the Return του Juan Soto
18.50 Muito Romântico της Melissa Dullius και του Gustavo Jahn
20.10 Oscuro Animal του Felipe Guerrero
22.15 Dead Slow Ahead του Mauro Herce

22/12
Boiler (Βλαχάβα 9)

18.00 Seat in Shadow του Henry Coombes
19.30 Baden Baden της Rachel Lang
21.30 I, Olga Hepnarová των Tomas Weinreb, Petr Kazda

23/12
Χίμαιρες (Πυθοδώρου 6)
18.00 Ananke του Claudio Romano
19.20 Poet on a Business Trip του Ju Anqi
21.10 Revengeance των Bill Plympton, Jim Lujan
23.00 Closing film

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Για το Pugnant Film Series – Διάδοση και προβολή ταινιών από κάποιους που αγαπούν τις ταινίες για εκείνους που αγαπούν τις ταινίες.

Το Pugnant Film Series είναι ένας μη κερδοσκοπικός (μη) οργανισμός που διοργανώνει προβολές underground, dada και του κινηματογράφου των auteur στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα.

FB page: https://www.facebook.com/Pugnant/
Blog: http://pugnantfilmseries.blogspot.gr/