Ο Γιώργος Κουνάδης γεννήθηκε στην Κηφισιά το 1959. Το ‘78 μετακομίζει στην Ύδρα και ανοίγει την πρώτη του επιχείρηση, το καφέ «Λαϊκό». Από το ‘83 μέχρι το ‘93 ανοίγει και λειτουργεί ένα πρωτοπόρο art café, το «Up and High» το οποίο ως γκαλερί παρουσιάζει νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο. Η Ύδρα εκείνη την εποχή αποτελεί κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας με πρωταγωνιστές τόσο σπουδαίους διαχρονικούς καλλιτέχνες όσο και εκκολαπτόμενους φοιτητές-επισκέπτες του σταθμού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του νησιού.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Κουνάδης, παράλληλα με την επιχειρηματική του δράση ξεκινά να ζωγραφίζει. Παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά του το ‘86. Στα τριάντα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι σήμερα αλλάζει ήπειρο και ιδρύει 13 επιχειρήσεις με το ίδιο concept στη Αυστραλία. Οργανώνει και συν-επιμελείται εκατοντάδες εκθέσεις. Ανακαλύπτει και παρουσιάζει καλλιτέχνες όπως ο Alex Seton, ο Will Coles, ο Gosh Grab, ο Βασίλης Βασιλειάδης. Παράλληλα ζωγραφίζει ασταμάτητα. Η προσωπική εικαστική του γλώσσα αλλά και το πλήθος των έργων του είναι εντυπωσιακά. Έχει πραγματοποιήσει 7 ατομικές εκθέσεις στην Αυστραλία και στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται μόνο με τη ζωγραφική.

Φέτος το καλοκαίρι επέστρεψε στη γενέτειρά του και στέγασε το εργαστήριό του στο σπίτι που γεννήθηκε, στο κέντρο της Κηφισιάς. Η γειτονιά του, η Πλάκα Κηφισιάς δεν άλλαξε πολύ. Απέκτησε όμως χώρους καλλιτεχνικού και πνευματικού ενδιαφέροντος. Μέρος αυτής της πολιτιστικής δραστηριότητας αποτελεί και ο Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ, δίπλα στο εργαστήριό του.

Εκεί λοιπόν, στις 3 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, υποδεχόμαστε τον Γιώργο Κουνάδη για να μας ξεναγήσει στο σύμπαν του.

Επιμέλεια:

Τζίνα Δελλασούδα – εικαστικός.