Η έκθεση Unexpected Expedition, σε επιμέλεια του εικαστικού Γιώργου Τσεριώνη, αναφέρεται στα όρια και την αντίληψη του χώρου σε σχέση με τη μνήμη, χρησιμοποιώντας τυχαία υλικά κατασκευών ως κύριο μέσο και λειτουργώντας σαν μια σύγχρονη αρχαιολογία.

Έτσι, επιχειρείται  μια διαφορετική προσέγγιση του χώρου αντιμετωπίζοντας την ήδη υπάρχουσα συναισθηματική βαρύτητα των παλιών αντικειμένων (ερειπίων,αναμνηστικών κλπ) ως φορέων των ορίων του καταγεγραμμένου χώρου και να προσδιορίσει το μυστήριο που τον περιβάλλει.

Κατά κάποιο τρόπο οι συμμετέχοντες περιπλανιούνται «μυρίζοντας το παρελθόν» στους χώρους που καταγράφουν, σαν να προσπαθουν να συλλάβουν την ατμοσφαίρα του παρελθόντος, και να αποκωδικοποιήσουν το Ουράνιο τόξο της βαρύτητας του συγγραφέα Τόμας Πίντσον. 

Αυτό όμως που μένει ως προβληματισμός από την ψευδοαρχαιολογία είναι το γεγονός ότι το «δέος» που προκαλεί το αντικείμενο που ερευνάται παραμένει σημαντικότερο ως αυτονομο εικαστικό  έργο. Η παρατήρηση των καλλιτεχνών, όπως κάθε παρατήρηση οποιουδήποτε φαινομένου, γίνεται μέρος του αντικειμένου που παρατηρείται και η σχέση μεταξύ της καταγραφής και της αντίληψης αφορά πάντα μια δύσκολη ισορροπία, όποιες και αν είναι οι προθέσεις των εμπλεκομένων.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του Remap2 (www.remap.com) – η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που τρέχει παράλληλα και σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας.