Ο αγαπημένος πιανίστας του Ελληνικού κοινού με τις sold out συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο, επιστρέφει με το ολοκαίνουριο album του. Το “Underwater” είναι ένα μανιφέστο για τη ζωή και μια δήλωση για αυτή την εποχή όπου ο κόσμος γύρω μας υπήρξε ήσυχος και σιωπηλός.

Το νέο άλμπουμ περιγράφει ένα χώρο όπου μπορείς να «επιπλέεις» χωρίς όρια και να στοχάζεσαι ελεύθερα.

«Ήρθε φυσικά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά. Ένιωσα μια ελευθερία να εγκαταλείψω τον εαυτό μου και να αφήσω τη μουσική να κυλήσει διαφορετικά. Δεν είχα φίλτρο ανάμεσα σε εμένα και σε ό,τι βγήκε από το πιάνο· το ένιωθα πολύ αγνό. Ο τίτλος “Underwater” είναι μια μεταφορά – είναι μια έκφραση μιας πολύ ρευστής διάστασης, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις». – Ludovico Einaudi

Tracklist

1. Luminous
2. Rolling Like a Ball
3. Indian Yellow
4. Flora
5. Natural Light
6. Almost June
7. Swordfish
8. Wind Song
9. Atoms
10. Temple White
11. Nobody Knows
12. Underwater

Ludovico Einaudi

Ο Ludovico γεννήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας και εκπαιδεύτηκε ως συνθέτης και πιανίστας κλασικής μουσικής στο Ωδείο του Μιλάνου πριν συνεχίσει τις σπουδές του με τον Luciano Berio, έναν από τους πιο σημαντικούς avant-garde συνθέτες του εικοστού αιώνα. H καριέρα του ξεκίνησε με μία σειρά από αναθέσεις μεγάλου κύρους για ιδρύματα όπως το USA’s Tanglewood Festival και το Paris’ IRCAM αλλά στράφηκε μακριά από ότι φαινόταν μία λαμπερή κλασική καριέρα για να δημιουργήσει την δική του πορεία, που του έδωσε την ελευθερία να ‘συμβιβάσει’ τις ευρείες και αντικρουόμενες επιρροές του. Σύντομα άρχισε να ενσωματώνει στις συνθέσεις του διαφορετικά μουσικά είδη και στιλ όπως pop, rock, world και folk μουσική.

Ο Ludovico έγινε γνωστός σε ένα ευρύ κοινό, από τα κομμάτια του που συμπεριλήφθηκαν στα soundtracks των ταινιών ‘Intouchables’ και ‘I’m Still Here’ αλλά και στην τηλεοπτική μεταφορά του ‘Doctor Zhivago’, στο ‘This is England’ και ‘Acquario’ (όπου κέρδισε το Grolla D’oro για το Best Soundtrack). Η μουσική του περιγράφεται ως μινιμαλιστική, alt-classical, ambient και σύγχρονη, αλλά δύσκολα μπορεί να κατηγοριοποιηθεί. Ο ίδιος το περιγράφει πολύ σωστά: «Υπάρχει κάτι που προέρχεται από την κλασική μουσική, αλλά έχω επιρροές από πολλές διαφορετικές μουσικές με τις οποίες έχω έρθει σε επαφή στη ζωή μου, από την αφρικανική μουσική μέχρι τη φολκ και τη ροκ».