Συνεχίζονται οι παραστάσεις σύγχρονου χορού από το ρεπερτόριο του Μικροσκοπικού Θεάτρου κάθε πρώτο και τελευταίο Σάββατο του μήνα. Η Αναστασία Λύρα υπογράφει τη χορογραφία, τα κοστούμια και τους φωτισμούς των παραστάσεων.  

Το Σαββάτο 30 Ιανουαρίου, στις 20:00, θα παρουσιαστούν το αυτοσχεδιαστικό ντούο Un Tango Horizontal και η χορογραφία / εγκατάσταση GraviDanza III. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Un Tango Horizontal

Οι χορεύτριες Αναστασία Λύρα και Αθηνά Κυρούση αφήνονται να παρασυρθούν από τον χαρακτηριστικό, ακαταμάχητο ρυθμό του tango για να οδηγηθούν στο εξίσου χαρακτηριστικό, θεματαλογικό σύμπαν του Αργεντίνικου είδους, στο οποίο πρωταγωνιστούν η Νοσταλγία και η Ειρωνεία, στη βάση ενός αέναου σπαρακτικού εναγκαλισμού.

Ο τίτλος του έργου κυριολεκτεί ως προς το οριζόντιο επίπεδο, στο οποίο λαμβάνει χώρα η χορευτική δράση. Η δράση, ωστόσο, ελάχιστα σχετίζεται με τις τυπικές αναγνωρίσιμες κινήσεις του tango, αφού οι χορεύτριες προσεγγίζουν τη μουσική του Osvaldo Pugliese μέσω μιας εναλλακτικής κινητικής οδού, αυτής της contact improvisation.

Το έργο αποτελεί το πρώτο μέρος του τρίπτυχου Τάνγκο της καλλιτεχνικής ομάδας του Μικροσκοπικού Θεάτρου (Un Tango Horizontal, Tango Spaziale, Un Tango Explícito).

Μουσική: Osvaldo Pugliese |Χορός: Αναστασία Λύρα, Αθηνά Κυρούση | Διάρκεια: 30 λεπτά.

GraviDanza ΙΙΙ

Ένα κινούμενο γλυπτό σε συνεχή μεταμόρφωση. Ο τίτλος του έργου υποδηλώνει το στοιχείο της γονιμότητας των μορφών του. Gravidanza είναι η ιταλική λέξη για την εγκυμοσύνη που περιέχει συμπτωματικά τη λέξη για το χορό.

Ηχοτοπία: Νίκος Βαλκάνος | Διάρκεια: 10 λεπτά

Φωτό: Η Αθηνά Κυρούση και η Αναστασία Λύρα στο έργο Un Tango Horizontal