Ο Τζόρνταν είναι μια μαρτυρία βασισμένη στην αληθινή ιστορία της παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα Σίρλει Τζόουνς. Η Σίρλει καταδικάστηκε για το φόνο του παιδιού της. Το χειμώνα του 1987 αφέθηκε ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση. Την ημέρα της απαλλαγής της αυτοκτόνησε. Πρόκειται για έναν σπαρακτικό μονόλογο μιας νεαρής κακοποιημένης γυναίκας. Η Σίρλει, σαν μια σύγχρονη Μήδεια, περιθωριοποιημένη από το οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον προβαίνει στην πιο ανόσια πράξη. Η ιστορία της σόκαρε και δίχασε την κοινή γνώμη της αγγλικής αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας.

Ο μονόλογος “Τζόρνταν” ανέβηκε στο θέατρο Έυ-πολις αρτ στο Νέο Κόσμο. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου αποσπώντας το 2ο Βραβείο.

Η ομάδα Erinia ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και αποτελείται από την θεατρολόγο και ειδική παιδαγωγό Έρη Κεχρά και την ηθοποιό και φιλόλογο Ευγενία Κοντοέ.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της ομάδας Erinia και ερμηνεία της Ευγενίας Κοντοέ.

«Είναι ένα έργο για τη ζωή μιας γυναίκας, για τις επιλογές που έχει κανείς ή δεν έχει, όταν δεν μπορεί να τις δει» Evening Standard, 16.4.1992

«Είσαι όλος δικός μου, είμαι όλη δικιά σου…Ποτέ μου δεν είχα μάθει τι θα πει σ’ αγαπώ πριν έρθεις εσύ..» Shirley Jones

Θα ακολουθήσει προγραμματισμός παραστάσεων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία των Δήμων και των τοπικών πολιτιστικών φορέων που θα ενδιαφερθούν για την πραγματοποίηση της παράστασης.