Στην πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τζόνι Ντεπ (Johnny Depp) μετά από 25 χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν ο Ιταλός σταρ Ρικάρντο Σκαμάρτσιο (Riccardo Scamarcio ) στον ομώνυμο ρόλο, ο βραβευμένος με Σεζάρ Πιερ Νινέι (Pierre Niney) και ο εμβληματικός ηθοποιός Αλ Πατσίνο (Al Pacino) ο οποίος θα αναλάβει και τον ρόλο του παραγωγού μαζί με τον Μπάρρυ Ναβίντι (Barry Navidi).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεργασία του Πατσίνο με τον Τζόνι Ντεπ μετά την ταινία «Donnie Brasco» του 1997.

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ντέννις Μακιντάιρ (Dennis McIntyre) η ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία του διάσημου καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι το 1916. Σύμφωνα με το Deadline τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στη Βουδαπέστη το φθινόπωρο και το υπόλοιπο κάστινγκ βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Το απίστευτο καστ, σε συνδυασμό με το όραμα, το πνεύμα και την ευαισθησία που ξέρω ότι ο Τζόνι θα φέρει πίσω από την κάμερα, θα κάνουν ένα όνειρο πραγματικότητα», δήλωσε ο Ναβίντι.

Το «Modigliani» θα είναι η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Ντεπ μετά το «The Brave» του 1997 με τον Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando). Έχει επίσης σκηνοθετήσει αρκετά μουσικά βίντεο για την πρώην σύζυγό του Βανέσα Παραντί (Vanessa Paradis).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ