Η Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια του 3ου Athens Print Festival, μας προσκαλεί στην ατομική έκθεση του Μανώλη Χάρου με τίτλο ΤΥΠΟ.

Η έκθεση θα λειτουργεί από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στο χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η πρωτοτυπία της έκθεσης έγκειται στο ότι ο Μανώλης Χάρος ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της γενιάς του, παρόλο ότι ασχολείται με την χαρακτική από το πρώτο έτος των σπουδών του μέχρι σήμερα κάνοντας όλα τα είδη της παραδοσιακής χαρακτικής, έχει εκθέσει ελάχιστες φορές σύνολο της χαρακτικής του εργασίας.

Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1960, σπούδασε στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts,στο Παρίσι όπου έκανε  μεταπτυχιακό  στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs.

Έχει τιμηθεί  με το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών . Έχει εργαστεί ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης στο πανεπιστήμιο Princeton ΗΠΑ, από όπου και ξεκίνησε την έρευνά του για τους Μύθους του Αισώπου. Έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα εργαστήρια καλλιτεχνικής χαρακτικής και εκτύπωσης  στον κόσμο, και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις χαρακτικής σε πολλές χώρες  στην  Ευρώπη, τις ΗΠΑ, Ιαπωνία, κα.

Χαρακτικά και εκδόσεις τέχνης-βιβλία του, βρίσκονται σε μεγάλες διεθνείς συλλογές και μουσεία και έργα του σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας.

Περισσότερα για το Athens Prin Fest μπορείτε να δείτε εδώ.