Η έκθεση Two Pages: Nomadic Sketchbooks, που διοργανώνεται στα πλαίσια του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας, παρουσιάζει από τις 6 Ιουλίου 2016 στο Tabya, το πρότζεκτ “Two Pages” που από το 2012 και μέχρι σήμερα έχει φέρει κοντά πάνω από 360 δημιουργούς από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Γραφίστες, εικονογράφοι και εικαστικοί καλούνται να αποτυπώσουν τις ιδέες τους στις σελίδες των sketchbooks, χτίζοντας έτσι μια δημιουργική αλυσίδα που έχει περάσει μέσα από 25 πόλεις όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Σεούλ, το Σαντιάγο, η Βαρκελώνη, το Ελσίνκι, η Νέα Υόρκη, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Αφετηρία του κάθε sketchbook είναι μία πόλη και ένα συγκεκριμένο θέμα. Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε αυτό εικαστικά, χρησιμοποιώντας κυριολεκτικά μόνο δύο σελίδες. Επιπλέον, κάθε δημιουργός αναλαμβάνει το ρόλο του επιμελητή, επιλέγοντας τον επόμενο συμμετέχοντα, φτιάχνοντας έτσι μια απρόβλεπτη σειρά καλλιτεχνών που ζουν στην ίδια πόλη.

Το Two Pages ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια από τον Κωνσταντίνο Τριχά με σκοπό την καταγραφή, διάδοση και ανταλλαγή ιδεών μέσα από ένα ασυνήθιστο ταξίδι από χέρι σε χέρι. Χαρακτηριστικό των sketchbooks είναι το αυθόρμητο, άμεσο και ανεπιτήδευτο ύφος τους. Ταυτόχρονα, ο χαρακτήρας τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τόπο από τον οποίο προήλθαν – τόσο σε τοπική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

Το project που βρίσκεται υπό συνεχή εξέλιξη έχει φιλοξενήσει γνωστούς δημιουργούς όπως ο Jean Jullien από το Λονδίνο, η Olimpia Zagnoli από το Μιλάνο, οι Bendita Gloria από την Βαρκελώνη, οι Beetroot και οι Semiotik από την Θεσσαλονίκη. Έχει επίσης φιλοξενήσει το έργο φοιτητών και νέων δημιουργών καταγράφοντας έτσι φρέσκιες ιδέες και τις διαφορετικές τάσεις που θα διαμορφώσουν την οπτική επικοινωνία τα επόμενα χρόνια.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Στέφανος Ανδρεάδης

Sara Andreasson

Lisi Badia

Beetroot

Kiia Beilinson

Oliver Binnian

Kaye Blegvad

Oona Brown

Olga Capdevila

Kimberley Chan

Josh Cochran

Jim Datz

Charlotte Dumortier

Alex Eben Meyer

Οδυσσέας Γαληνός-Παπαρούνης

Stella Gelardi Malfilâtre

Νίκος Γεωργόπουλος

Anna Giongo

Nadia Heidrich

Marta Hernadez Galan

Eun-jeong Hwang

Ted Hyunhak Yoon

Stephanie John

Jean Jullien

Jin Kang

Silja Kantokorpi

Jussi Kantonen

Μαρία Κεφαλά

Janna Klävers

Jeff Knowles

Inka Kosonen

Διονύσης Λιβάνης

Andres Lozano Martin

MAMA Silkscreen

Johannes Mundinger

Santtu Mustonen

Charlotte-Maëva Perret

Charles Rickleton

Jose Romussi

Run

Robert Rurans

Christopher Schulz

Semiotik Design Agency

Jeong-min Seo

Bernat Solsona Estevez

Julia Strand

Dominik Streich

David Torrents

Φιλήμονας Τριανταφύλλου

Κωνσταντίνος Τριχάς

Ryan Tung

Urikane

Jordy van den Nieuwendijk

Myung-sang Yu Olimpia Zagnoli

Ping Zhu

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τριχάς και Διονύσης Λιβάνης